HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

8. gondolat - Passzív jövedelem

2012.06.27. 23:57 hajbaszilvia

Ha van passzív, akkor van aktív jövedelem is? Igen!

Az emberek a 4-6-8-12 órás alkalmazotti állásukban a munkahelyükön aktivitásukkal aktív jövedelemre tesznek szert. Eladják az idejüket, általában 8 órányi keretben, és ezért pénzt kapnak. Órabért, havi alapbért, esetleg juttatásokat. Ezek az értékek elég fixek. Túlórázni sem lehet a végtelenségig, törvények szabályozzák a kereteket. Ráadásul a nap 24 órából áll. A pihenést és a családra töltött időt ha levonjuk, az ezután keletkezett maradék az, ami időnket el tudjuk adni.

Az egyéni vállalkozó sincs ezzel másként. Aki munka mellett kezd bele valamibe, az a maradék kis szabadidejét fordítja arra a választott tevékenységre, amivel további bevételi forrást kíván létrehozni. Ha úgymond eltalálta, és a helyzete is már engedi, akkor lassacskán vagy gyorsacskán ki tudja váltani a 8 órás munkáját, és azt csinálja, amit szeret, kissé szabadabban, ő osztja be esetleg már az idejét. Ha többet tud szánni a munkájára, esetleg több bevétele lesz. A nap őneki is 24 órából áll.

Van, ahol erre már van megoldás :-):

időbeosztás karóra.jpg

Mind az alkalmazotti elfoglaltságban, mind az egyéni vállalkozók esetén nagyjából azt mondhatjuk, hogy az idejét áldozza fel bevételért. Az egyéni vállalkozó ha sikeres, akkor ennél viszont tovább nyújtózkodhat. Ha ismeri a hatástöbbszörözés fogalmát, nagyon könnyen passzív jövedelemre tehet szert.

Ugyanis az ügyes egyéni vállalkozó (akár alkalmazotti tevékenysége mellett) céget építhet fel, cégtulajdonossá válik. Na, itt már egy mérföldkőhöz értünk! Mert a felépített rendszerébe munkatársakat vesz fel, akik őhelyette is elvégzik a feladatokat. Hiszen egy ember egyedül nem tud annyit termelni, mint 100 ember - ugyanannyi idő alatt. Ezzel máris hatástöbbszörözte magát a cégtulajdonos, és nagyobb értéket tud előállítani, mint amire az ő kétkezi munkája össze tudna hozni. Más emberek idejét használja (MEI), ezzel ért el nagyobb hatást a piacon, és a bevételeiben. Azért ismerjük el, az ilyen ember sokkal szabadabb, mint az alkalmazottai, vagy akármilyen alkalmazott. Itt említeném meg azt a sikeres egyéni vállalkozót is, aki multi-lever marketing cég adta lehetőségeket tud kiaknázni a lehető legmaximálisabban. Mert munkatársakat felvenni, velük együtt dolgozni jó, másoknak segíteni a céljai elérésében, és bátorítani őt az jó, és az MLM cégek pedig elismerik ezt a mondhatnám karitatív tevékenységet, hogy más embereket sikerhez segíteni, tanítani. Minél ügyesebben tudsz segíteni a hozzád csatlakozó új munkatársadnak (szponzorálás), ő annál ügyesebb lesz, duplikálja a tőled tanultakat, annál vastagabb lesz a bankszámlád. Mert a munkatársad miután megtanult tőled minden hasznosat, leutánozza azt, továbbviszi. Már nem kell tanítanod, elég támogatnod, ő építeni fogja tovább az üzletet, a saját üzletét, ezzel a te üzleted is gyarapodik. Ekkor már passzív bevételről beszélünk. Te majdhogynem hátradőlhetsz, viszont rajtad múlik, hogy mennyire nyugodtan. ;-)

Akinek nem fűlik a foga plusz munkához, tanuláshoz, az befektetéssel is passzív jövedelemhez juthat. Ha nem akarsz dolgozni, dolgoztasd a pénzedet! Legyél befektető! A legjobb hozamokat is körültekintéssel, tanulással tudod elérni, úgyhogy ez elől nincs menekvés. Viszont kihasználhatod mások tudását - azért tanultak, hogy másoknak is segítsenek -, és ha befogadóképes vagy a jótanácsokra, sikereket érhetsz el. Befektetni is tudni kell. Ez van. A tanultabbak, bátrabbak más emberek pénzét dolgoztatják. (MEI) Felvesz egy kis hitelt, vesz egy ingatlant, majd kiadja. A bérlő fizeti a hitelt, és amikor a hitel lejár, más tiszta bevétel jön az adók és kötelességek levonása után. Esetleg az ingatlan ára is felmegy, és érdemes tőkésíteni akár. Így újabb és újabb lehetőségekbe, eszközökbe lehet beleforgatni az újabb pénzeket.

Tehát dolgoztasd a pénzedet!
Nincs elég?
Ja, akkor valamit tenni kell mégis, hogy legyen. :) Ld. előző bekezdés. :)

Ugye, milyen nagyszerű, hogy egyszer dolgozunk meg valamiért, és  ennek eredményeképpen a jövőben is számíthatunk arra a bevételre anélkül, hogy folyamatosan erőfeszítéseket tennénk még érte ?

Még pénz nélkül is el lehet indulni a megvalósítás felé egy jó ötlettel.
Vagy elkezdeni valamilyen szolgáltatást nyújtani.
Vagy kevés pénzzel egy MLM cég adta lehetőségekkel lehet élni (de csinálni kell !!).
Vagy kihasználni a piac adta kínálatot befektetéssel.

A legfontosabb dolog:
Miért kéne már, hogy passzív jövedelmem legyen? Azt olyan nehéz csinálni...
Nem nehéz csinálni, csak rá kell állni a témára. Pont ebben segít egyébként a CASHFLOW 101 oktató társasjáték. Azért, hogy állj rá! És szállj ki a mókuskerékből! (Nem MLM, nyugodtan ki lehet próbálni.)
Ha valamilyen oknál fogva kiesik az alkalmazotti állásból származó bevételed, vagy épp újabb adókkal súlytják, és már feléled a tartalékaidat, akkor mégis mi lesz azután? Hm? Szidod az államot, és reménykedsz, hogy választáskor majd a másikra szavazol, és jobb lesz? Megtapasztaltad már, hogy a másik is ugyanazt csinálta? Hogy csökkent a béred? Számolsz az inflációval? Mai százezer forint jövőre már nem ér százezret.


A nyugdíj passzív bevétel?
Igen. Csak egy szépséghibája van: nem te hoztad létre. Nem tőled függ, hogy lesz-e, vagy nem lesz, és hogy mennyi. Nem tudod befolyásolni. Ez a nagy helyzet. Amit te építesz fel, az az igazi ! Persze lehetnek hullámok a bevételben, de Te irányításod alatt megy, és annyit létre lehet hozni, amennyit nem szégyellsz.
Egy rossz hírem van:
RAJTAD ÁLL!
Nézőpont kérdése, mert önmagában ez jó hír is.
Cselekedni kell! Utána majd hátradőlhetsz! :) Tedd meg, amíg szép, fiatal, és egészséges vagy. Tedd biztonságossá a jövődet, és ne azt kelljen mondanod a gyermekednek, hogy bocs gyerekem, ezt elbaltáztam...
Járj utána, legyél nyitott, ha hívnak rendezvényekre, konferenciákra, menj el. Vagy írj könyvet, vagy csinálj egy CD-t, de az jó legyen, aztán abból is jön a jogdíjszerű jövedelem.
Mert ha megszűnik a robotból származó jövedelmed, a költségeidet akkor is ki kell ám fizetni...

Nekem már három dolog is van a kezemben, amivel passzív jövedelemre lehet szert tenni. A negyediket most készítem elő éppen. 

A CASHFLOW 101 oktató társasjáték épp nem ezek közé tartozik, mert aktív jövedelem számomra. Ritkábban befolyó, és azonnali bevétel kategória. Akkor van bevételem belőle, amikor játék szerveződik, és levezetem a tréninget és játékot. Tehát aktív ez a jövedelem. Viszont a lelkes játékosok hozhatnak újabb érdeklődőket, a jelenlétem akkor is kell ahhoz, hogy az ő tanításukkal én pénzhez jussak. Nem MLM, és bárki lehet játékvezető: http://www.bagolyvar.hu/richdad/cashflow-jatekok-kepzes.html Szívből ajánlom Sallay Katalint a figyelmedbe. (Magamat is.... :-D)

Annyira lelkes vagyok a játék iránt - mindenkinek legalább egyszer rá kéne szánnia magát egy alkalomra -, hogy felébredt bennem a vágy a tovább tájékozódásra. Újabb könyv, újabb információs csatorna keresésébe kezdtem. Kérdésem az volt: hogyan tudnám magamat fejleszteni pénzügyi kérdésekben a legolcsóbban? Valami pénzügyi főiskola nemigen jöhet szóba, hogy 3 évig kitegyem magam a felsőoktatás okozta stressznek. :) (Még nem mondtam le ilyen képzés lehetőségéről, csak nem most aktuális. :)) Én gyorsabban akarom, és szűrten, csak a témában képzeltem el valamilyen információs csatornát. Mivel a pénzügyi intelligencia fogalma most kezdi felütni a fejét országunkban, ezért még nem könnyű a témára találni. Persze már akad néhány hírlevél, a Vidi Rita által is támogatott PIQ-koalíció, stb. Viszont érdekes módon a kisebbik fiam hozta el a megoldást!! :) Mire jó egy gyerek, igaz?! :)
Őrá az első CASHFLOW játék olyan hatással lett, hogy gondolkodásmódjában szinte azonnal beállt valami igény arra, hogy tegyen valamit magáért. Ezt cselekvés követte, így valahogy rátalált az ország legnagyobb pénzügyi tanácsadó és szolgáltató cégére. Lelkesen mesélt a tanfolyamáról, a tréningekről, és bevillant, hogy amiket ő mond nekem minden egyes tréning után, hát az az információ nekem kell, de teljes egészében!!

Aztán jött az alkalom, és igazából teljes harmóniát fedeztem fel a CASHFLOW 101 üzenete, és e cég üzenete között. Mindkettő üzeni szeretettel, hogy előzzük meg az öregkori elszegényedést, és készítsük fel magunkat az újabb válságokra. Mert lesz ám, nem ez volt az egyetlen... Úgy gondolom, nagyon nemes küldetés, és iszonyúan megtetszett. Az alkalom adódott, hogy kedvezményesen el tudtam indulni a képzésen, és sikeres PSZÁF hatósági vizsgát tettem a témában. :) Ezzel megint sikerült az önbizalmamat növelni, és újabb lehetőségek, eszközök tárháza nyílt meg előttem, amivel érvényesülni tudok, és az eszközökkel passzív bevételre tudok szert tenni.

Személy szerint a segítségemet fel tudom ajánlani neked.
       Amennyiben szokni akarod a gondolatot és interaktív módon elsajátítani a mókuskerékből való kijutást, gyere el játszani hozzám, vagy a Bagolyvár kiadó honlapján felsorolt játékvezetők közül válaszd ki lakóhelyedhez legközelebb esőt. Sajnálom, hogy nem az ország közepén lakom. :) Az én területem és az elérhetőségeim a blogban vannak megfogalmazva: http://cashflow101-genius.blog.hu/ Ha megtetszik, és játékvezető szeretnél lenni, ugyanez a teendőd. :)
       Ha szeretnél olyan étrendkiegészítővel (inkább ételnek nevezném, nevezetesen superfood) érvényesülni, amit ha az ember elkezd fogyasztani, akkor nagyrészt visszatérő vevőd lesz. Tehát egyszer ajánlod vagy adod el, és utána kérni fogja. Ez jó? Tudom ajánlani. Gyere el business fórumra vagy akár a nagyobb rendezvényünkre, hogy tájékozódj. Nem kell rögtön beleugrani. Az információért hívlak. Csak emeld fel a telefont, vagy írj egy e-mailt, vagy facebookon. Nekem mindegy. Csak járj utána a dolgoknak! Passzív jövedelmet építhetsz fel.
       Ha az interneten egy webshop birtokában éreznéd jól magad, és inkább azt propagálnád - magától nem jönnek ám a vevők, tudniuk kell, hogy van ilyened - akkor véletlenül ebben is tudok segíteni. :-D Készen kapod, csomagolni, postára adni sem kell semmit, még a termékeket sem kell beletenned, megrendelned. Mindent megkapsz, potom pénzért. Nézd meg már most, hogy mik vannak benne, mert a tiédben is ugyanezek lesznek: www.bit.ly/energiaforras Márkatermékek, parfümök, a legmodernebb számítástechnika, irodaszerek, ruhák, órák .... stb, de mit sorolom? Miért nem nézed meg? Nem kerül semmibe. A shop folyamatosan bővül. Ha nézelődsz benne, keress meg, mert annyiból messze nem fogod tudni, milyen kincs van a kezedben. Már akkor is, ha így marad ez a kapcsolat. Ha érdekel, akkor találkozunk, és elmondjuk, hogyan tudod kiaknázni a lehetőségeidet. A profizmusát ekkor fogod meglátni, és egy iszonyúan összetett profi eszközt kapsz a kezedbe. Ha döntesz, akkor csak licenszet fizetsz, ami "ócsó", csak élned kell ezzel az eszközzel, és beindul szépen.
       Ha szeretnél pénzügyi dolgaidon jelentősen javítani, akkor tudod, hogy kit kell megkeresni? ENGEEEM! Akinek fájnak az ízületei, az azt gyógyíttatja. Akinek "fájnak"  a pénzügyei, annak azt kell meggyógyítani. El kell menni pénz-orvoshoz, aki segít. Az elsőosztályú háttér, ami mögöttem van, engem is támogat, és én is támogatni tudlak, akár csapatommal együtt. Segítek, segítünk abban, hogy stabilabbá válj pénzügyileg, a jövőd biztonságban legyen. Ha nem akarsz dolgozni, csak a pénzedből többet kihozni, méghozzá biztonságban, segítek. Amúgy meg inci-finci befektetéssel órási lehetőséget kapsz a kezedbe. MOST! Az "inci-finci befektetéssel" CSAK MOST érvényes!!! Használd ki!!! Kincset kapsz cserébe! Áldozz rá az idődből, hogy megismerd! Keress meg, majd gyere el, és meglátod.
       Ha azt mondom, arany? Egészséges keretek között.

Egyetlen kérdésem van:
Akarod?
Pontosítok:
A CÉLODAT EL AKAROD ÉRNI???

Egyet pedig ne feledjen el senki:
egyedül Te vagy felelős saját magadért, a jövődért!

Védd ki, hogy mások döntései ne tudják befolyásolni a jólétedet és biztonságodat. Előzd meg! Ha szeretsz hátradőlni a fotelban a tévé előtt, tedd azt. Csak ne hibáztass senkit, amikor ismerteti a média az újabb adónemet. Ha felkészültél, nem kell aggódnod. Viszont ha hónapról hónapra élsz, akkor szerinted van dolgod?

"A meggazdagodásnak nagyon sokféle módja van... de csak néhány személyes oka lehet annak, hogy miért akar valaki meggazdagodni. Találjuk meg a miértünket, azután megtaláljuk a hogyanunkat is." Robert T. Kiyosai 


Szólj hozzá!

Címkék: tanulás gyermek nyugdíj megoldás intelligencia passzív jövedelem cashflow jövője

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiebredesek.blog.hu/api/trackback/id/tr814615765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása