HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

10. gondolat - "Ugye nem MLM-ről lesz szó?"

2012.08.02. 22:01 hajbaszilvia

Tevékenységeim megkívánják, hogy időnként emberekkel találkozzam. :-) Nem először hallottam a fenti félszeg kérdést: "- Ugye nem MLM-ről lesz szó?" Most épp egy jó ismerősöm pottyantotta el a kérdést, és valahogy megszállt az ihlet. Így a neki írt levelemet igazából itt most kb 90 %-ban, itt-ott blogosra alakítva a magánlevelet, megosztom a nagyvilággal. :-) Ő is tudja.

Előzmény, hogy találkozót szervezünk, hogy kicsit megismerjem, és ennek tudatában nagyon jó dolgot és lehetőséget kínáljak számára. Látja a neten, mi mindennel foglalkozom, többek között a Wellstar termékeit is ajánlom. Őt épp más miatt szólítottam meg, de látva, hogy termékeket ajánlok az interneten, bekapcsolt a félsz(?), és feltette a fenti kérdést, ami ennek a gondolatnak a címe is. A válaszom, és az újabb gondolatom eképpen kerekedett ki: 

....Nem a Wellstarról és az algákról lesz szó. Bár megmondom őszintén, nem tudom megállni, hogy valamilyen módon ki ne csússzon a számon, mert teljesen beépült az életünkbe. Az enyémbe meg főképp, mert jelenleg ez segít át azon a nehéz anyagi helyzeten, amiből éppen kifelé sétálok. Mellesleg a betegségmegelőzés erejét egyre inkább észrevesszük. Ha hiszed, ha nem, észre lehet venni! Az emberek azt gondolhatják, hogy ha megelőzés, akkor lehet, hogy feleslegesen eszi, merthogy semmi baja nincs, és ha nem is lesz, akkor semmi változás nem fog látszódni => elkönyveli, hogy semmit nem csinált a megelőzés => tehát felesleges.
Ezek az emberek nem tudom, szoktak-e fogat mosni? Mert mossák a fogukat reggel-este. Nem lyukad ki, tehát elkönyveli, hogy nem történik semmi => Ez azt jelenti, hogy nem hat a fogmosás? Felesleges??
No lám. Mégis mossák agyba-főbe. Hát nem? Mert tudják, ha mossák a fogukat, azzal megelőzik a fogszuvasodást, és hogy idő előtt kihulljanak a fogaik.

Csak .... nem kellene esetleg a testükben zajló egészségesnek mondható folyamatokat minőségileg maximálisan egészségesen is tartani, ameddig csak lehet?? Hogy ne fájjon a térde, amikor fel kell tenni a függönyt, vagy a dereka, amikor lehajol az unokához, vagy ne kelljen idegbetegségekkel megkeseríteni a felnövekvő családtagok életét, mert nem tudja kontrollálni az alapdolgokat, és bevizel, pelenkázni kell emiatt, vagy cukorbetegség miatt megvakul, elhízik, leamputálják akármijét, vagy a lelassuló anyagcsere miatt, közben az étrend nem megváltoztatása mellett túlsúlya keletkezik, és mindig jo-jo effektusba esik, amikor sorra kipróbálgat mindenféle módszert? Meg elkezdik enni a gyógyszert? Egyik után jön a másik. Vagy 40 évesen 1 év alatt úgy lerobban, hogy két bottal jár, mert a méreganyagok miatt bejött neki a szklerosis-multiplex?
Velünk is előfordul egy-két dolog, én alulműködő pajzsmirigyes vagyok, mint kiderült. Az algákat csak 3 és fél éve eszem. A pajzsmirigyem meg valószínűleg 6-7 éve kezdődhetett - visszagondolva a tapasztalatok alapján, és a dokik amiket mondtak, és fotók alapján. Viszont tökre nincsenek azok a tünetek, amik őrájuk vonatkoznak: lelassulás, elhízás, ízületi fájdalmak ... hogy párat felsoroljak. Valószínűleg, mert eszem az algát már több, mint 3 éve. Most Sárbogárdon egy alulműködős volt évfolyamtársam pl. már alig rakja egymás után a lábait járás közben. Úgy öltözik a zokniba, hogy nadrágszárát megfogja, és kézzel felhúzza a lábát a másik lábára, hogy fel tudja venni a zoknit, cipőt. Ellenben nekem azt mondta egyik orvos, hogy a vérképen alulműködésre utaló értékei teljesen ellentmondanak annak, ahogy kinézek, és ahogy viselkedem. Mert energikus vagyok, sovány - legalábbis vékony -, már fájni kellene az ízületeimnek ilyen érték mellett, ...stb., amikor felfedezték.
Az a helyzet, hogy ilyen superfoodok ilyen hatékonyan összekombinálva egyéb helyeken nemigen elérhető, mint az MLM körökben. :-)

Igazából csak azt akartam kérdezni, van-e tapasztalatod az MLM-mel kapcsolatban, és miért beszélsz róla úgy, hogy reméled, nem az?

Mert igazából - tapasztalatból beszélek megint - az MLM a Te saját erőpróbád saját magaddal szemben.
Én már nagyra becsülöm az MLM-ben sikereket elérőket. Vannak azért kivételek is, akik nem igazán az emberi fejlődésükkel, átalakulásukkal, tisztánlátásukkal oldják meg a sikert, hanem pénzzel, aztán továbbállnak, amikor lekaszálták, amit lehetséges. Az nem az igazi. De amikor le tudod küzdeni saját magadat, az aztán az igazi sikerélmény!! Teljesen mindegy, hogy MLM-e, vagy egy saját önálló vállalkozás, vagy saját cég.
De ki képes saját önálló vállalkozást nyitni, vagy saját céget, hogy kiélje önmagát??? Akinek meg van hozzá a fifika, és a pénz is. De mindenki képes erre, aki gyarapodni akar?? Hát sajnos nem. A pénz mellé kell a fifika is, ahhoz meg nem árt egy kicsi tanulást felvállalni. Ha nincs pénz, tanulási hajlam van? => Kezdd el egy MLM-ben! Rengeteg új dologgal megismerkedsz, egyre inkább megismered önmagad, a barátaidat, lehet, nem is a barátaid, megismerkedsz új emberekkel, és jé! - azt mondod -, ha Veled nem találkoztam volna, akkor nem is tudom, hogy siklóernyőztem volna-e valaha! Vagy nem is tudom, elolvastam volna-e azt a könyvet! Vagy hű, te ezzel foglalkozol? Jé!!! Csomó élmény, új tapasztalat farag a legjobb emberré saját magad előtt.

Nekem erről szól az MLM: :-)
Neked mi bajod az MLM-mel??

Egyébként - ha megtudom, mi bajod vele -, elmondom Neked, hogy nem minden MLM-ben kell vagy fontos csapatot építeni. Persze akkor továbbra is csak mint "alkalmazott" szemléletű teszed a dolgod, aminek megvannak a maga veszélyei. Pl. több pénz kellene, de csak 24 órából áll a nap? Ld. blogomban az egyik karikatúrát. :-) (Ld. 8. gondolat.) Vagy: lebetegedtem, így nem tudok dolgozni! Hoppá! Már megint egy korlát? Vagy: megszűnik a cég, akinek dolgozom, és munkanélkül maradok. Jaj!! Fel vagy rá készülve? Van félretett pénzed, vagy valamilyen vagyonod, amivel fedezed az átmeneti időszakot? Vagy ami még jobb, van-e passzív jövedelmed addigra már? Már csak azért, hogy ne kelljen akármilyen fusi munkával lealacsonyítani magad, mert kell a pénz, különben nem élsz meg, és rád szállnak a bankok is.

Másrészt, a pénzt az ember használ általában. Lónak sosem fizettél azért, mert lovagoltál rajta. Halnak sosem fizettél, hogy megnézhesd, és milyen szép volt. A Balatonnak sosem fizettél, mert lehűtött a nyári legnagyobb melegben. De Te is kitől kaptál eddig valaha pénzt? A főnöködtől, aki valakinek ugyanolyan alkalmazottja, mint Te vagy neki. És az is alkalmazottja valakinek, és az is, és így tovább, egészen a CEO-ig, a cég tulajdonosáig. Te alkalmazottként az ő vagyonát gyarapítod, és nem magadért vagy, a saját szórakoztatásodra és maximális gyarapodásodért. Nem Te használod ki magad, hanem ők használnak ki Téged!

Tehát ha gazdagodni szeretnél, kénytelen vagy emberek közé menni, és valamiben segíteni nekik.
Az MLM pedig ennek az egyik nagyon jól kitalált eszköze. Ki milyennel találkozik, mire nyitott, kisebb-nagyobb befektetéssel el tud indulni, és KIPRÓBÁLHATJA SAJÁT MAGÁT!!! Hogy ő maga hogyan viszonyul az emberekhez. Ha csalódsz, és nem akarnak meghallgatni, akkor javíts magadban, hogy hatékonyabb legyél! Ha nem csatlakozik hozzád senki? Gondolkodj el, vajon mi miatt nem találnak elég vonzónak? Nyers a modorod? Komolytalannak tűnsz, és nem vagy hiteles? Passzol hozzád a termék, amit másoknak ajánlasz? Vagy netán tukmálod, mert ki sem próbáltad, neked csak a pénz kell? Akkor válassz olyan MLM-et, amiben hiszel! Ja, még ki sem próbáltál egyet sem? Akkor ha pénzt akarsz, el kellene kezdeni. Addig véleményed sem lehet róla :-)

Az emberek fognak megfizetni, az értük tett szolgálataidért. Minél több embernek segítesz, hittel, annál több pénzed lesz.

De mit beszélek itt MLM-ről, ha nem vagy vele kibékülve? Esetleg még le is nézed? Akkor építs bátran szállodát!! Építs bele megbízható személyzetet! Add ki a szobákat! ÉS MŰKÖDIK!!!

Jajj!! Ííííjj!! Fáj a kisujjam! ... mert beleharaptam... Ez nem ilyen egyszerű! Ennyi pénzem nincs, hogy ilyenekbe belevágjak. Inkább venni kéne egy lakást, és kiadni bérbe, az tök jó passzív jövedelem! De 3 lakás kellene, hogy eltartson engem, és különbenis, egyet sem tudok megvenni. Kéne hozzá hitel bakker! Áhh, veszek egy szoláriumot, a plázacicák úgyis imádják. Aztán kiadom bérbe. De hova helyezzem? Van kozmetikus ismerősöm? Na, ővele nem beszélek! Múltkor sem köszönt...


Pénzt kéne csinálni, de nem akarok emberekkel találkozni. => Akkor ki fizet neked, ha nem találkozol és beszélsz velük?

Van hobbid? Tehetséges vagy valamiben? Írsz? Festesz? Egyéb kézimunka? Hobbi bútorasztalosság? Esetleg szép az akváriumod? Mutattad már embernek? Nem mondta, hogy neki is kellene ilyen? Csináltál neki? Kértél érte pénzt?

Ha nincs ilyened, nem érzed magad tehetségesnek semmiben, de pénz kell, akkor rossz hírem van:

TANULNOD KELL VALAMI ÚJAT!!!

Ha látszik, hogy fejlődni, tanulni akarsz, pénzt is akarsz, akkor ahol biztosan segíteni fognak, és tanítani, az az MLM hálózat! Alkalmazottként a főnököd nem fog úgy kinevelni, hogy majd kitúrd a székéből. Inkább áthelyez egy másik osztályra, ha már rá veszélyesnek ítél - hogy újrakezdhesd az alapoktól... Mint amikor kel az élesztő, már majdnem kifut az edényből, de épp még nem tudod folytatni a pitét, és megmozgatod, hogy ne fusson ki. Ilyenkor kicsit összeesik, és nyertél még 10 percet. :-D A főnök is nyer időt ezzel, magyarán kipöcköl.

Az MLM rendszerek nagy tanítók. Megismered magad, és mindenkinek érdeke segíteni a másiknak, aki hozzá csatlakozott. Felelősség is, mert tőled várja az ő segítését, mert már tapasztaltabb vagy, felnéz rád. Ja, ettől zavarba jössz?? Hát igen! Nagyon érdekes élmény tanítónak lenni. :-)

Ez jutott eszembe az MLM-ről :-))

Ha attól félsz, hogy embereket "kell beszervezni", már most megnyugtatlak, a legjobb helyeken anélkül is haladsz, ha nem szervezel be munkatársaknak valót, mert ahhoz nem érzel ambíciót. De akkor a lényegtől, az MLM nyújtotta leghatásosabb hatástöbbszörözés élményétől megfosztod magad. De semmi nem kötelező, mindenki úgy tesz-vesz, ahogy a céljai diktálják. Ha csak karácsony előtt kell egy kis pénz, akkor sose lesz munkatársad sem. Ha az életedet akarod gyökeresen megváltoztatni, mert meguntad egyszer, s mindörökre, hogy 25 nap szabadnappal gazdálkodhatsz az év 260 munkanapjából, és azok egy részén is a szokásos orvosi ellenőrzésre mész, mert kell, vagy hivatalos ügyeket intézel, vagy bíróságra mész, vagy ... az a lényeg, hogy nem pihenisz azokon a napokon, A háromnegyed részével meg igazából a cég rendelkezik, hogy mikor vedd ki, akkor az már nagyobb lendületet ad. Vagy eldöntöd, hogy te márpedig szállodatulajdonos leszel, mert a múltkori nyaralásod alkalmával hogy kicsesztek veled, mert nem vetted észre, hogy a bárszekrény cuccai milyen drágák, és szembesültél lelépéskor a számlával, és felhúztad magad, akkor láss neki!! Építs kapcsolatokat! Egyedül nem fog menni. :-)


"A leggazdagabb emberek hálózatok után kutatnak, és a sajátjaikat hozzák létre, a többiek pedig állást keresnek maguknak." Robert T. Kiyosaki

2 komment · 1 trackback

Címkék: segítség hálózat tanulás egészség hitel pénz gazdag szegény bevétel passzív jövedelem munkatárs mókuskerék MLM

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiebredesek.blog.hu/api/trackback/id/tr364693080

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:49:50

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihály Rasztik 2013.08.29. 08:10:53

Bejött,nem is gondoltam volna korábban.

hajbaszilvia · http://www.eletszerelde.hu/hu 2013.12.15. 22:48:11

Kedves Mihály, örülök, hogy megosztottad velünk. Én sem gondoltam volna, és különösebben nem érdekelt. Már másképp gondolom. :-)
süti beállítások módosítása