HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

7. gondolat - Miért dolgozol?

2012.06.25. 23:13 hajbaszilvia

Eltelt egy kis idő a legutóbbi gondolat óta. Az utóbbi időben nagyon sokat tanultam. Mit mondjak? Sokkal jobban érzem magam! :-) Megcsináltam a CASHFLOW 101 pénzügyi intelligencia oktató társasjáték játékvezetői tréningjét, és sikeres vizsgát tettem. Az információs blogot már megemlítettem az előző gondolat végén, azért itt újra megosztom veletek, hogy lehet jönni játszani a játékvezetésemmel: http://cashflow101-genius.blog.hu/

Célom a társasjáték megismertetésével az, hogy emberek el tudják kerülni azt a helyzetet, amibe én, és sok sorstársammal nagyon sokan belekerültek - vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben levők is -, és aki úgy érzi, hogy körülötte tök jó minden, azok is inkább a játékban tapasztalják meg, és éljék át a kellemetlen élethelyzeteket, mint élesben. Illetve érdekes lehet, ha valami még felemelőbb tapasztalatot szereznek, amire még nem is gondoltak, hogy lehetséges! Higgyétek el, hogy nagyon hasznos, és tanulságos kipróbálni. Mert nem csak az alacsony keresetűek, hanem a magasabb életszínvonalon élők is jócskán benne vannak ám a mókuskerékben...


Miért mondok ilyeneket?

 

Gondolkoztál-e már, hogy miért dolgozol?

Mi a célod azzal, hogy bejársz a munkahelyre napi 8- és még akárhány órát lenyomni?

Az, hogy megvan a betevő falatra, és a sárga csekkekre való, és hátradőlhess a fotelban este a tévé előtt azzal a gondolattal, hogy hál'istennek, ennek a napnak is vége?

Megengedheted magadnak, hogy hátradőlj?

Van 3-6 havi félretett tőkéd likvid formában valahol, bankban vagy aranyban, amihez szükség esetén hozzányúlhatsz, ha esetleg úgy adódna, hogy valakinek a családban felmondanak a munkahelyén, vagy bármi oknál fogva kiesik a munkából, és kevesebb lenne a bevétel?

Felkészültél-e a gyermeke(i)d későbbi tanulmányi éveire, hogy tudd támogatni, amikor költségesebbé válik számára a tanulás? Esetleg ha külföldi lehetőséget kap, tudod finanszírozni? Ja, persze, vannak diákmunkák. Azért lássuk be, jobban megy a tanulás, ha nem kell munkára vadászni közben.

Arra felkészültél-e, hogy előbb-utóbb lejár a családi pótlékra való jogosultság, és vele majdnem párhuzamban a gyerektartás érkezése is?

Mi a helyzet a nyugdíjaddal? Mivel pótolod ki a hiányzó részt? Egy számomra nagyon meglepő tapasztalat, hogy a szabadidős tevékenységeim során egyre több nyugdíjast látok magam körül, akiknek hát sajnos nem elég a 80.000 forint, és dolgozni akarnak. Te mennyi nyugdíjra számíthatsz? Mivel egészíted ki? Vagy kérsz a gyermekedtől?

Vagy például ránéztél a szüleid körmére, hogy mit hagynak maguk után majd, ha eljön az ideje? Pozitív, vagy negatív vagyont? Házat, nyaralót, kocsit, vagy házat, nyaralót, kocsit hitelekkel megterhelve? Nagyon nem mindegy!! El tudod majd adni, hogy megszabadulj a hitelektől, vagy elkezdtél felkészülni rá, és nem fog érni meglepetés és anyagi csőd?

Miért dolgozol?

Elégedett vagy-e azzal, amit kapsz?

A gyarapodáshoz hajlandó vagy-e valami mást csinálni, mint amit eddig tettél? Például megtanulni valami új dolgot?

Vagy esetleg már sokkal előrébb jársz, és passzív jövedelemre törekszel, és már azt építgeted?

 

Az meg mi?? :-O

 

A következő gondolat erről fog szólni. :-)

 

 "Vedd le a szemellenzőt! Mindenki le tudja venni a szemellenzőt egy napra. A kérdés az, le tudja-e venni évekre? Aki igen, az egyre gazdagabb lesz." Robert T. Kiyosaki

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás pénz gyermek nyugdíj megoldás gazdag intelligencia passzív jövedelem pénzügyi cashflow jövője

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiebredesek.blog.hu/api/trackback/id/tr874611197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása