HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

9. gondolat - Felismered magad?

2012.07.25. 22:46 hajbaszilvia


Információs korban élünk. Akinél az információ van, annál a hatalom, az erő, a kiszámíthatóság, a lehetőségek tárháza. Ma még lehet ingyen kapni. Ha nem becsülöd, LEMARADSZ!! Legalább hallgasd meg!

   1) Vannak emberek, akik előre félnek az információtól - mint egy injekciós tűtől -, és inkább meg sem hallgatják. Lehet, hogy az életük jobb irányt venne. Talán ettől rettegnek? Velük nem szoktam találkozni, mivel lehetetlen. :-) Már a telefonban kiderül. Az igazat megvallva őket annyira nem is tudom sajnálni. Mert meg sem próbálnak változtatni semmin, közben panaszkodnak tovább a környezetüknek, negatív rezgéseket táplálva a környezetükbe.
    2) Vannak, akik meghallgatják az információt, és AZUTÁN DÖNTIK EL, hogy érdekli-e őket, vagy nem. Alapszinten lesz némi fogalmuk a témáról. Nem biztos, hogy felkészültek, és jó döntést hoznak, amikor nem-et mondanak, de legalább már motoszkálnak, mert meghallgattak az információból valamennyicskét. :) Kicsit kíváncsiak, és látszik fejlődőképesség a háttérben. :-)
    3) Vannak, akik az információ érkezésétől fellelkesülnek, és azt mondják: "NEKEM EZ KELL!!". Csak jönnek a kifogások, hogy ez is nehézség, az is nehézség, és lehet, hogy inkább nem. Vagy igen? Tisztára bizonytalanok. Feszültség keletkezik bennük, és kudarcként is megélhetik, hogy "már megint egy tök jó lehetőség, dehát ... sajna.... hmm, de kár... Rossz az információ? Nem! Az zseniális! Csak az egyén döntése képlékeny, és inkább a kényelmet, az egyszerűbb utat választja, ahol nem történik semmi változás, így nem kell az új lehetőségek birtokában átalakítani semmit. "Jobb a békesség". :-D "Nem bonyolítjuk." "Jó úgy, ahogy van, végülis eddig is megvoltunk valahogy."  "Járt utat a járatlanért el ne hagyj!" Ez jó döntés?
    4) Aztán vannak, akik DÖNTÉST HOZNAK! Keresik, sőt várják a lehetőséget, hogy jobbá váljon az életük valamely területen. Felcsillan a szemük, meghallgatnak minden lehetséges információt, amivel úgy gondolják, előrébb juthatnak, tanulhatnak új dolgokat. Sokat mosolyognak, lelkesek, AKARNAK, és készek dönteni, lépni, cselekedni. Tenni saját magukért.

Én ezeket az embereket szeretném magam köré gyűjteni, akik döntést hoznak (4-esek), mosolyognak, kívánják a változást, szeretnének minél kevesebb stresszben élni, és ezért így vagy úgy meg is teszik a szükséges lépéseket, és azzal kezdik, hogy információhoz jutnak. Nyitottak rá.Őközülük nőnek ki a gazdagok is.

Te ilyen vagy? ;-)

"Ha csak várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön, az élet nagyon mostoha lesz hozzád. Ég és föld a különbség aközött, hogy elvárod a kezdő játékos posztját, vagy valóban kezdő játékos vagy." Robert T. Kiyosaki

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz információ jövőkép intelligencia jövője

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiebredesek.blog.hu/api/trackback/id/tr114678188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása