HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

15. gondolat: Kezdődik!

2016.10.16. 23:11 hajbaszilvia

 

Találkoztál már olyan hasonló beosztású emberekkel, ahol egyiküknek jól láthatóan jobban megy anyagilag, mint a másiknak?  
Egyik közeli szomszéd évente többször elutazik nyaralni a családjával, és legalább egyszer külföldre. Nem érted, hogy telik nekik rá? 
Ismersz olyan embert, aki hitelt vett fel Karácsonyra, iskola kezdésre, ballagásra, esküvőre?
Találkoztál olyan emberrel, aki érintett volt a devizahitelek kapcsán? 
Van olyan közeli ismerősöd, aki károsult lett a Questor és társai botrányban? 
Hallottad már valaki szájából azt, hogy soha többet nem bízik meg senkiben pénzügyileg?

Te legalább Magadban bízz! Legyél Te a saját pénzügyőröd


Magyarország lakosainak pénzügyi kultúrája sajnos igencsak fejlesztésre szorul. Nagy divat nem beszélni róla, divat homokba dugni a fejünket, divat jól lerázni a jóakaró tanácsadót, majd elmesélni másnap vigyorogva, hogy te győztél, leráztad.

Lehetsz gyári munkás, pénzügyi, gazdasági diplomás, lehetsz kft. tulajdonosa: minél bonyodalmasabb az életed a pénzügyekben, annál kívánatosabb, hogy a lehető legjobb pénzügyi döntéseket hozd meg! 

"Járd ki" a PénzEgyetemet, azaz a MoneyVersity-t! Csak 3 egész nap, ennyit megérdemelsz az életedből saját magadért. 

Ha kevés pénzt tudsz csak beosztani, akkor azért,

ha sok pénzed van, akkor meg azért.

Rosszabbnál rosszabb döntések eredménye minden esetben valamilyen mértékű VESZTESÉG lesz! Magyarán: hiányozni fog a zsebedből a veszteség ára. 


Hogyan kerüld el a ballépések sorozatát? 
Hogyan ne kerülj pénzügyi csalás, vagy csapda áldozatává? 
A legutóbbi pénzügyi döntéseid hova vezetnek?

Számolsz az IDŐ-vel???

Hasznos, mindenki előnyére váló, gyakorlatias tudás szerezhető meg a most induló három alkalmas kurzuson.

www.moneyversity.hu

Fő támogatója cégünk, a Quantis Csoport. Mi, a Quantis kiemelt tanácsadói kedvezményben részesíthetjük a rajtunk keresztül jelentkezőket, méghozzá nem kevés mértékben.

KUPON-nal 50 %-ot spórolhatsz! Kérd SMS-ben itt: +36-30 9162373

 

Részletek a kezdeményezéssel kapcsolatban, témákról, az ügy érdekében összeállt előadókról a linken olvashatók.

 

 

 

 

"A legtöbb bankár azért nem gazdag, mert nem szerencsejátékos. A legtöbb szerencsejátékos pedig azért nem gazdag, mert nem jó bankár." Robert T. Kiyosaki

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

14. gondolat: Két kérdésem van

2015.12.02. 01:40 hajbaszilvia

Két kérdésem van, ami kivétel nélkül mindenkit érint: 

 

1. kérdés:

- Mi lenne, ha az állam nem 16, hanem inkább 20 % adót venne el tőlünk??
Válaszok, reakciók:
Felháborodás, elégedetlenség, "nekik mindent lehet", "külföldre költözöm", bezzeg más országban,...stb.
 

2. kérdés:

- Mi történik, amikor az állam visszaad a befizetett adónkból egy részt?
Válasz, reakciók:
Hitetlenkedés, bizalmatlanság, "úgysem az enyém lesz", "úgyis elveszik", ...stb. Ahelyett, hogy elvennénk szó nélkül, ugye.
 

Tények:

- Az idő múlásával egyre kevesebb "nyugdíj" kifizetésére lesz lehetőség.
- Ennek nem politikai, hanem demográfiai oka van.
- NYUGDÍJKATASZTRÓFA előtt állunk! Lassan, de biztosan erre haladunk, ami elkerülhetetlen.
- Ez nem csak Magyarországon probléma, hanem más európai országokban is.
- Nyugaton erre sokkal inkább felkészültek már. Magyarország kb. 30 évvel el van maradva pénzügyi intelligencia szinten.
- Ezt Magyarország EGYEDÜLÁLLÓ MÓDON kívánja kompenzálni -> nyugdíjcélú megtakarításunk mellé, kiegészítve azt, visszaadja befizetett adónkból a nyugdíjszámlára befizetett összeg 20 %-át, maximum 130.000 forintot! Sehol Európában nincs ilyen!
- A magyar Quantis Csoport az ügy mellé állva, és a legkiemelkedőbb biztosítótársaságokkal együttműködve további előnyöket tud nyújtani: a legmagasabb biztosítói BÓNUSZ összeggel fejeli ezt meg, személyre szabottan akár százezres nagyságrendbeli bónusz is landolhat az első befizetésünkkel egy időben a nyugdíjcélú számlánkon, és a folytatásban sem feledkezik meg rólunk, jelentős összeggel és szolgáltatásokkal támogatja számlánkat.
 
2015. december 31-ig szól ez a rendkívüli lehetőség!!! >>> 2016. december 20-ig ismételten elérhető, hogy csökkentett üzemmódban takarékoskodhass! 
 
Annak, aki belátja, hogy... 
- az öngondoskodás elkerülhetetlenül szükséges,
- fiatalnak, idősnek ugyanúgy FONTOS KELL, HOGY LEGYEN,
- idősebb korban sokkal több pénzt szükséges összegyűjtenünk, hogy biztosítsuk nyugdíjas éveink kiadásait,
...
...
...annak NEM KELL EGYEDÜL TAKARÉKOSKODNIA.
 
Vegyétek igénybe az állami adójóváírást, és a Quantis Csoport által ajánlott kiemelkedő biztosító-társaságok rendkívüli támogatását!
 
PÉLDA:
- Én, mint ügyfél, a Quantis Csoport egyik független tanácsadója segítségét kérem nyugdíjszámlám elindításához.
- A tanácsadó pénzügyi analízist készít, majd segít kiszámolni, kb mekkora összeg felhalmozására lesz szükség jelenlegi életszínvonalam fenntartásához, és ehhez mennyi pénzt kell időről időre megtakarítanom, hogy biztonságosan tudjak élni nyugdíjas koromban.
- Ha akadálya van - hitel, egyéb -, megnézzük a lehetőségeket.
- Én, mint ügyfél eldöntöm, mekkora összeget tudok beleinvesztálni a jövőm biztonsága érdekében egy nyugdíjszámlába, ami 65 éves koromig tart.
- A Quantis Csoport független tanácsadója a legkiválóbb biztosító-társaságok prémium kínálatából fog több megoldást felmutatni, amennyiben az ügyfél által finanszírozható összeg lehetővé teszi. Neves biztosítók, akciósan felturbózott megoldásairól van szó jelen pillanatban.
- A kiválasztott, leginkább személyemnek megfelelő nyugdíjszámla megnyitásával további lehetőségek nyílnak meg előttem...
 
.. de ezt személyesen a Quantis Csoport tanácsadója fogja elmondani. :-)
 

 

Hajba Szilvia
A Quantis Csoport független pénzügyi referense, tanácsadója
+36-30/9162373

"A pénzteremtéshez pénz kell, de nem feltétlenül a sajátod."   Robert T. Kiyosaki

Szólj hozzá!

Címkék: pénz csoport nyugdíj biztosító takarékoskodás adómentesség quantis

13. gondolat: Mai gondolatom mindössze ennyi:

2015.11.28. 02:19 hajbaszilvia

 

 melyikuk_boreben_tegezodo_1.JPG

 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel nyugdíj adó független bónusz hitelkártya tanácsadó adójóváírás pénzügyi takarékoskodás adómentesség törlesztő hiteltörlesztő

12. gondolat: Pénzügyi Ébredések a facebookon is

2014.08.03. 00:54 hajbaszilvia

 

Sziasztok! 

Szeretettel várok mindenkit a Pénzügyi Ébredések facebook-csoportba!

https://www.facebook.com/groups/penzugyi.ebredesek/

Úgy gondolom, hogy a facebook mássága megfelelőképpen kiegészíti majd a Pénzügyi Ébredések blogomat.

Miért tartom fontosnak, hogy minél többen összejöjjünk ott?

Társadalmunkban a pénzügyi kultúra még gyerekcipőben jár. Iskolában nem készítik fel a fiatalokat másra, mint hogy elmenjenek alkalmazottnak dolgozni valahova. Erre sajnos a banki hitelezés is rásegít, mert korábban költik el a nem létező vagyonukat már a fiatalok is, ezzel "modern rabszolgaságba" hajtják magukat, mert persze vissza is kell fizetni csúnyán kamatostul. Ezért aztán mindenképpen muszáj bevételt termelni hónapról hónapra.

Azonban léteznek más lehetőségek. Fantáziával, ügyességgel, megfelelően megteremtett egyéni pénzügyi kultúrával mégis sokra vihetjük. Lényeg, hogy fejlesszük ezt a fajta intelligenciánkat. Én magam azt közvetítem felétek, amit eddig megtanultam, és előrevitt az életemben. Vágyaim, céljaim nekem is vannak, és ezek megvalósításához az én életemben is nagyban hozzájárult Robert Kiyosakiék által létrehozott Cashflow 101-es oktató társas, illetve a Kiyosaki könyvek kellőképpen céltudatossá tettek az utamon. Egyik célom, hogy minnél több emberhez eljuttassam a pénzügyi tudatosság fontosságát, erejét, mert ezzel az alappal már a fejlődést útjára tud lépni az ember. Így tud kitűzni olyan célokat, amikre sajnos sokan csak vágyként, vagy irigységként gondolnak:

anyagilag biztonságban lenni - és ennél is továbbmegyek -, anyagilag függetlennek lenni!

Napjainkban mindenkinek elő kell teremteni a majdani anyagi függetlenségét, és sajnos sokan a fogalmat sem ismerik. Anyagi függetlenség - passzív jövedelem, e két kifejezés nagyon rokon egymással. Ezeket  nagyon is ismerniük kell az embereknek. Mondjuk azzal nem mennek majd semmire sajnos... Igazából meg kell tanulniuk megcsinálni, megoldást kell találniuk az anyagi függetlenségre! Erre az ország nagy tömegének már csak pár éve van, hogy megteremtse magának, és nem mondok nagyot azzal, hogy ez bizony élet és halál kérdése. Ez nálam nagyon sarkalatos téma, és egyáltalán nem túlzok. 

Kérem, akik eddig eljutottatok az olvasásban, és kíváncsiak vagytok a témára, minél többen csatlakozzatok a Pénzügyi Ébredések facebook-csoporthoz.

Célom elsősorban az, hogy minél többetekkel személyesen találkozzam, és nagyon számítok az érdeklődésetekre, hiszen nagyon nagy problémák - talán még félreértések is - vannak az anyagi függetlenség- és passzív jövedelemmel kapcsolatban. A találkozások elsősorban a vonzáskörzetemben megoldhatók, de mivel nincs lehetetlen, kiterjedhet a Dunántúlra, vagy akár az egész országra is majdan! Úgyis van egy olyan álmom is, hogy minden facebook-ismerősömmel beszélgethessek legalább egyszer egy élő, igazi találkozás alkalmával :-)

Hiszem, tudom, és tapasztalom, hogy az információ korában élünk. Gazdagodni, az életszínvonalunkat fenntartani, fejleszteni elsősorban információ birtokában lehet. Második a gondolkodásmód, hogy észrevesszük-e azt az információt, és hogyan dolgozzuk fel, előrevisz-e minket, és miféle cselekvésre késztet majd. A fontossági sorrendben a pénz csak ezután jön...  Az csak adalék, ami gyorsítja a folyamatot, vagy minőségibb lesz. Minél több emberhez eljutnak az információk, annál jobb lesz azoknak az embereknek a helyzete. Továbbá hiszem, hogy még az országhelyzete is! Ebben partnere vagyok a Cashflow Mérnök nagyszerű csapatának is, hiszen ők is ebben a misszióban élnek.

Mindezért arra buzdítok mindenkit, hogy ha bárkivel bármikor beszéltetek arról, hogy rosszul megy neki, vagy több vagyont szeretne, de nem tudja hogyan, vagy elégedetlen a keresetével, ajánljátok nekik ezt a csoportot! Lehet, hogy pont olyan információ birtokába jut, amit használni tud a jövője érdekében.

Tehát várok mindenkit szeretettel, az egyre nagyobb csapatunkba! :-) 

Pénzügyi Ébredések háttérkép.JPG

 

" A legtöbb ember a szegénységre készít tervet. Ezért állítják oly sokan, hogy: "Ha nyugdíjba megyek, kevesebb lesz a jövedelmem." Ezzel azt mondják: "Az a tervem, hogy egész életemben keményen fogok dolgozni, azután pedig majd szegényebb leszek, amikor nyugdíjba megyek." Ez a terv az ipari korban még megfelelt, de az információ korában már igencsak gyengének számít." Robert T. Kiyosaki

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel pénz modern nyugdíj információ szegény függetlenség jövőkép intelligencia passzív rabszolgaság gazdagság kiyosaki információs kor túlköltekezés

11. gondolat - Amikor a 17 évvel korábban visszaköszön...

2013.12.15. 22:32 hajbaszilvia

Nagyon szeretem a jó dolgokat, ezért ezeket szívesen megmutatom, vagy elmondom másoknak is, ha érdeklődésre találok. Tudom, nem mindenkit érdekelnek az alga étrend kiegészítők. Munkám során tudom, hogy nem mindenkit érdekel a pénzügyi jövőképe - eléggé sajnos, és soxor még a jelenlegi pénzügyeikkel is vannak úgy emberek, hogy ahogy esik, úgy puffan. Ebből így soha nem is lesz félretett pénze. Azt is tudom, hogy vannak bizonyos márkákhoz hű emberek, amikor vásárolni mennek, a hőn szeretett árucikket veszik le a polcról - mert jó az illata, mert egy emlék kapcsolódik hozzá, és igazából megszokta, stb., különböző okok miatt. A berögződés hajlamossá tehet arra, hogy ne vegyünk észre újabbat, jobbat, hatékonyabbat, esetleg olcsóbbat. Azt is tudom, hogy néha az emberek nehezen változtatnak.

Életemnek idén újfent részévé vált megint a svéd Oriflame kozmetikai cég egy másik termék, a német Wellstar cég BYAS arckezelő rendszere kapcsán. Az érdeklődő páciens arckezelése előtt ugyanis az arcot le kell tisztítani a sminktől és zsiradéktól, hogy tiszta bőrfelületen hatékonyan tisztítsuk sejtszinten a bőr mélyebb rétegeit, és a hyaluron felvitele is a lehető leghatékonyabb legyen. Az az ötletem támadt, hogy ehhez a régi jól ismert Oriflame első osztályú termékeit fogom választani. 17 évvel ezelőtt jópárat használtam belőlük, mindig elégedett voltam a termékekkel, sohasem csalódtam. Másoknak is megmutattam a katalógust, a kollégáimnak, családtagjaimnak meghoztam, amit kértek, és mindenki szerette, amit megkapott.

Érdekes, hogy én ezt így kigondoltam, hogy a két dolgot összekapcsolom, ugyanis 2012. év végén a szilveszteri ferrrrrgeteges bulin belebotlottam - nem véletlen (!), mert nincsenek véletlenek - egy nagyon színes egyéniségű hölgybe, Bettibe. Igazából a buli utáni, napokkal későbbi beszélgetésekből derült ki, hogy ő ÉPPEN Oriflame szépségtanácsadó :-), és tudnék nála vásárolni, vagy regisztrálni saját kóddal akár. Az aktuális katalógusból kikerestem, mik azok, amik a BYAS-hez kellenek - neszesszer, arctisztító, tükör, és azon felül sikerült meggyőződnöm róla, hogy az Oriflame árai még mindig hihetetlenül kedvezőek. Így aztán regisztráltam gyorsan, mivel egyrészt nem tudunk nap mint nap találkozni Bettivel, és régről tudtam, hogy érdemes becsatlakozni, hiszen azonnali árengedményben részesülök, és másik gondolatom pont az volt az Oriflame-mel kapcsolatban, hogy olcsóbban vásároljak, vagy esetleg akár ingyen... És aztán jól bevásároltam. :-) Íme:

P1030534.JPGP1100717.JPG

Így esett, hogy 17 év után idén nyáron ismét életem részévé vált a kozmetikai cég, az első osztályú és kiváló minőségű termékeiből elkezdtem vásárolni megint. Jó dolog, nyugton nem maradhattam, megmutattam a katalógust másoknak is. Így a saját részre szóló termékek ingyen beszerzése máris hamar megvalósult. :-) Rengeteg ajándék jött emellé, és Bettinek köszönhetően megnéztem, mi újság van az Oriflame-nél, mert elhívott egy 3 órás budapesti rendezvényre is.

17 évvel ezelőtt nem foglalkoztam ilyenekkel. Elmenni valahova és sikeres emberek között lenni? Ők olyan másmilyenek. Mintha nem is evilágban lennének  - gondoltam akkor. Áhh! Felejtős.. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, időközben aggályok nélkül begisztráltam a német Wellstar céghez, hogy olcsóbban vásárolhassuk meg az algákat. Elmentem rendezvényekre is, és rájöttem, mennyi mindent lehet ott tanulni! Így belejöttem a rendezvényekre-, szemináriumokra járásba, személyiségem nagyon sokat fejlődött, rengeteget tanultam, nyitott lettem új emberek megismerésére, és így nagyon sok nagyszerű emberrel találkoztam, és főleg élettapasztalattal ezek hatására. Aztán mivel kíváncsi voltam az Oriflame-re is, úgy éreztem, el kell mennem, hogy a régi jó ismerős céget jobban megismerjem. Le a kalappal! Nagyon jól éreztem magam, a cég kitesz magáért, elismerések, jutalmak itt sem maradnak el! :-)

Szombaton is ezt tettem újra. Kiérdemeltem, hogy elmehessek Szegedre, az Oriflame Sikercsapat karácsonyi Gála-partyjára.

Elmegyek. És mi látok?

Hogy az 1967-ben alapított cégnél olyan embereket hívnak a színpadra itt Magyarországon, akik az 1990-es évektől kezdve szépségtanácsadók, 20 éves Oriflame-es múlttal rendelkező, magas szinten teljesítő és anyagiakban is nagy sikereket elérő emberek mennek fel a színpadra. Karácsonyi hangulatban élő zenével köszöntötték a szinteket elérőket, mindenkinek megadva a kellő tiszteletet és elismerést.

Dolhai Attilával.jpg

Dolhai Attila és Vágó Bernadett kiváló énekesek bevonásával, az ő köszöntésükkel emelték ki a legsikeresebb szépségtanácsadókat. Mindenkinek külön dal ... azért ez nem semmi. A rendezvény végén sikerült is elcsípni Dolhai Attilát Betti jóvoltából egy fotó erejéig. :-) 

Belegondoltam már többször, hogy ha akkor, 17 évvel ezelőtt nem hagyom abba az Oriflame-mel kapcsolatos tevékenykedéseimet, és ha akkor információkat szereztem volna, elmentem volna, vagy elhívott volna valaki Oriflame rendezvényre - biztosan akkor is volt! -, és ha érdekelt volna, hogy másnak is megmutassam azt a lehetőséget, hogy olcsóbban vásárolhat, lehet, hogy én is ott állhatnék sikeres szépségtanácsadóként a színpadon a "régi öregekkel". Nekem is énekelhettek volna tegnap akár. De én akkor úgymond nem csináltam semmit. Nem éltem azzal, amivel nem tudtam, hogy lehetne élni....

Mit jelent ez?

Hogy jön ide az, hogy a 17 évvel ezelőtt visszaköszön? Most már mindjárt kiderül.

Egy szuper társaságban voltam hétvégén Szegeden. Várpalotáról Szeged felé több településről szálltunk be a buszba, majd megérkezve a helyszínre már csak helyet foglalni volt időnk. A csapatunkból nem ismertem mindenkit. Szünetben az egyik hölgy közülünk odalépett mellém, és megszólított, hogy talán ismerjük egymást. Nevemen szólított, amin meglepődtem, megörültem és kíváncsivá tett, mert hogy ismer, és bemutatkozott. Ő volt Kitti. Régről ismerjük egymást, bár én elsőre sajnos nem emlékeztem rá. Pedig mint kiderült, egy munkahelyen dolgoztunk több hónapon át, és akkoriban, 17 évvel ezelőtt vásárolni szokott tőlem Oriflame termékeket. Nagyon tetszett, hogy találkoztunk! Beszélgettünk kicsit, kivel mi történt azóta, mostanság, és hogy hogy került kapcsolatba az Oriflame-mel, stb. S volt egy mondata, ami megütötte a fülemet. Nagyon nagy hatással volt rám, és egy rakás igazság visszaigazolást nyert ezáltal: :

"...pedig akkor, ha szóltál volna, szívesen regisztráltam volna az Oriflame-nél ..."

Én nem szóltam neki anno, és ő nem jelezte nekem. Nem vettem észre, hogy miket gondol arról, amit csinálok. Nem voltam információk birtokában, nem tudtam, mit lehet kezdeni még a cég által nyújtott lehetőségekkel, mert a saját hozzáállásom is olyan volt, hogy nem érdekelt annál több, mint hogy rendeljek pár terméket a többieknek is.

Kitti mostanság regisztrált be saját kóddal a céghez valakinél a Sikercsapatban, egy másik szépségtanácsadónál, így mostantól élhet árengedményekkel, kaphatja az ajándékokat, stb. Belegondoltam, ha megkérdezem anno tőle, vagy ő megkérdezi tőlem, és segítek neki a regisztrálásban, majd ő is segít valakinek, majd aztán én is másnak is, mert láttam volna, hogy Kitti örül annak, hogy olcsóbban vásárolhat ...... folytathatnám a volna-történetet. Szóval lehet, hogy ott állhatnék a színpadon a mában.

Ez egy visszaigazolás. Egy felismerés. Egy tanulság. Egy lecke a jövőre nézve. A nap egyik legnagyobb jelentőségű mondata volt számomra. Köszönöm Kittinek! S ezért a mondatért Szegedre kellett elmennem. :-)

A lehetőség mostantól adott. Mindig van lehetőség célokat kitűzni, és mindig megvan a lehetőség a lépéseket megtenni értük.  Amit az ember el akar érni, kitűzi célul, azt elérheti. Ha nem tűz ki célt, nem fogja elérni, mert nincs mit. Én kis céllal indultam neki az Oriflame-nek, és pikk-pakk már teljesült is. Kitűzhetek nagyobbat, ha akarok. Elérhetem a 21 %-ot, ha akarom, és nem állok meg 6 %-nál. Elérhetem az Arany fokozatot, és nem muszáj megállnom a Bronznál. Lehetek Gold Direktor, meg nem is. Minden tőlem függ. És minden Tőled függ, mit tűzöl ki célul, hány embernek segítesz azzal az eszközzel, ami a kezedben van, és hány embernek mutatod meg a nagy képet, hogy mit lehet elérni azzal az eszközzel. Lehet, hogy nem Te fogod a csúcsokat döngetni, de ha szólsz annak, aki viszont a csillagokat is lehozná az égről a céljaiért, akkor egyrészt örömöt okozol őneki, másrészt a jutalmat megkapod azért, amiért megtetted azt a lépést, hogy szóltál másnak.

Az én elismerésem jelenleg az Oriflame-nél :-) Elégedett vagyok vele, hiszen csak olcsóbban akartam vásárolni, vagy esetleg ingyen. :-) 3 és 6 százalékos elismerés Oriflame.jpg

A tanulság 

Merjünk megszólítani mindenkit, és megmutatni, hogy mit tudunk! Nem tudhatjuk, hogy épp mekkorát segítünk az illetőnek. Lehet, hogy az életét változtatjuk meg, ha beszélünk vele, és elhívjuk egy rendezvényre. Lehet, hogy nem-et mond, de lehet, hogy igen-t. Nem tudhatjuk, míg nem beszéltünk vele. Lehet, hogy pont átsegítjük azon a korláton, ami visszatartja őt a tettek mezejéről.

Ahogy Christian Wiesner is mondani szokta a Wellstar cég budapesti rendezvényein: fogd meg a csuklóját és ha megy a pulzusa, akkor beszélhetsz vele. :-))

Egy másik nagyon hatásos mondat, amit a Quantis cég egyik tréningjén hallottam: ha nem szólítasz meg senkit, akkor 100 %, hogy nem-et kaptál. Ha megszólítod, akkor máris 50 %-ra emelted az esélyt az IGEN-re, mert vagy igen-t mond, vagy nem-et. :-)

Adjunk tehát a környezetünkben levőknek alkalmat arra, hogy tudjon arról, hogy milyen eszköz(ök) vannak a kezedben. És így 50 % esélyt adunk arra, hogy sikert érjünk el. A döntés joga azé, akit megszólítottál. Az fog kihatni az életére, hogy mit válaszol Neked. Ha nem-et kapsz, akkor nem sok vizet zavartál nála. Ha igen-t? Akkor 50 %-ot adott ő is saját magának, hogy javít az életminőségén, mert olcsóbban vásárol, és esetleg pénzt is keres, ha akar. :-) 

"Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva." Eckhart Tolle

Szólj hozzá!

10. gondolat - "Ugye nem MLM-ről lesz szó?"

2012.08.02. 22:01 hajbaszilvia

Tevékenységeim megkívánják, hogy időnként emberekkel találkozzam. :-) Nem először hallottam a fenti félszeg kérdést: "- Ugye nem MLM-ről lesz szó?" Most épp egy jó ismerősöm pottyantotta el a kérdést, és valahogy megszállt az ihlet. Így a neki írt levelemet igazából itt most kb 90 %-ban, itt-ott blogosra alakítva a magánlevelet, megosztom a nagyvilággal. :-) Ő is tudja.

Előzmény, hogy találkozót szervezünk, hogy kicsit megismerjem, és ennek tudatában nagyon jó dolgot és lehetőséget kínáljak számára. Látja a neten, mi mindennel foglalkozom, többek között a Wellstar termékeit is ajánlom. Őt épp más miatt szólítottam meg, de látva, hogy termékeket ajánlok az interneten, bekapcsolt a félsz(?), és feltette a fenti kérdést, ami ennek a gondolatnak a címe is. A válaszom, és az újabb gondolatom eképpen kerekedett ki: 

....Nem a Wellstarról és az algákról lesz szó. Bár megmondom őszintén, nem tudom megállni, hogy valamilyen módon ki ne csússzon a számon, mert teljesen beépült az életünkbe. Az enyémbe meg főképp, mert jelenleg ez segít át azon a nehéz anyagi helyzeten, amiből éppen kifelé sétálok. Mellesleg a betegségmegelőzés erejét egyre inkább észrevesszük. Ha hiszed, ha nem, észre lehet venni! Az emberek azt gondolhatják, hogy ha megelőzés, akkor lehet, hogy feleslegesen eszi, merthogy semmi baja nincs, és ha nem is lesz, akkor semmi változás nem fog látszódni => elkönyveli, hogy semmit nem csinált a megelőzés => tehát felesleges.
Ezek az emberek nem tudom, szoktak-e fogat mosni? Mert mossák a fogukat reggel-este. Nem lyukad ki, tehát elkönyveli, hogy nem történik semmi => Ez azt jelenti, hogy nem hat a fogmosás? Felesleges??
No lám. Mégis mossák agyba-főbe. Hát nem? Mert tudják, ha mossák a fogukat, azzal megelőzik a fogszuvasodást, és hogy idő előtt kihulljanak a fogaik.

Csak .... nem kellene esetleg a testükben zajló egészségesnek mondható folyamatokat minőségileg maximálisan egészségesen is tartani, ameddig csak lehet?? Hogy ne fájjon a térde, amikor fel kell tenni a függönyt, vagy a dereka, amikor lehajol az unokához, vagy ne kelljen idegbetegségekkel megkeseríteni a felnövekvő családtagok életét, mert nem tudja kontrollálni az alapdolgokat, és bevizel, pelenkázni kell emiatt, vagy cukorbetegség miatt megvakul, elhízik, leamputálják akármijét, vagy a lelassuló anyagcsere miatt, közben az étrend nem megváltoztatása mellett túlsúlya keletkezik, és mindig jo-jo effektusba esik, amikor sorra kipróbálgat mindenféle módszert? Meg elkezdik enni a gyógyszert? Egyik után jön a másik. Vagy 40 évesen 1 év alatt úgy lerobban, hogy két bottal jár, mert a méreganyagok miatt bejött neki a szklerosis-multiplex?
Velünk is előfordul egy-két dolog, én alulműködő pajzsmirigyes vagyok, mint kiderült. Az algákat csak 3 és fél éve eszem. A pajzsmirigyem meg valószínűleg 6-7 éve kezdődhetett - visszagondolva a tapasztalatok alapján, és a dokik amiket mondtak, és fotók alapján. Viszont tökre nincsenek azok a tünetek, amik őrájuk vonatkoznak: lelassulás, elhízás, ízületi fájdalmak ... hogy párat felsoroljak. Valószínűleg, mert eszem az algát már több, mint 3 éve. Most Sárbogárdon egy alulműködős volt évfolyamtársam pl. már alig rakja egymás után a lábait járás közben. Úgy öltözik a zokniba, hogy nadrágszárát megfogja, és kézzel felhúzza a lábát a másik lábára, hogy fel tudja venni a zoknit, cipőt. Ellenben nekem azt mondta egyik orvos, hogy a vérképen alulműködésre utaló értékei teljesen ellentmondanak annak, ahogy kinézek, és ahogy viselkedem. Mert energikus vagyok, sovány - legalábbis vékony -, már fájni kellene az ízületeimnek ilyen érték mellett, ...stb., amikor felfedezték.
Az a helyzet, hogy ilyen superfoodok ilyen hatékonyan összekombinálva egyéb helyeken nemigen elérhető, mint az MLM körökben. :-)

Igazából csak azt akartam kérdezni, van-e tapasztalatod az MLM-mel kapcsolatban, és miért beszélsz róla úgy, hogy reméled, nem az?

Mert igazából - tapasztalatból beszélek megint - az MLM a Te saját erőpróbád saját magaddal szemben.
Én már nagyra becsülöm az MLM-ben sikereket elérőket. Vannak azért kivételek is, akik nem igazán az emberi fejlődésükkel, átalakulásukkal, tisztánlátásukkal oldják meg a sikert, hanem pénzzel, aztán továbbállnak, amikor lekaszálták, amit lehetséges. Az nem az igazi. De amikor le tudod küzdeni saját magadat, az aztán az igazi sikerélmény!! Teljesen mindegy, hogy MLM-e, vagy egy saját önálló vállalkozás, vagy saját cég.
De ki képes saját önálló vállalkozást nyitni, vagy saját céget, hogy kiélje önmagát??? Akinek meg van hozzá a fifika, és a pénz is. De mindenki képes erre, aki gyarapodni akar?? Hát sajnos nem. A pénz mellé kell a fifika is, ahhoz meg nem árt egy kicsi tanulást felvállalni. Ha nincs pénz, tanulási hajlam van? => Kezdd el egy MLM-ben! Rengeteg új dologgal megismerkedsz, egyre inkább megismered önmagad, a barátaidat, lehet, nem is a barátaid, megismerkedsz új emberekkel, és jé! - azt mondod -, ha Veled nem találkoztam volna, akkor nem is tudom, hogy siklóernyőztem volna-e valaha! Vagy nem is tudom, elolvastam volna-e azt a könyvet! Vagy hű, te ezzel foglalkozol? Jé!!! Csomó élmény, új tapasztalat farag a legjobb emberré saját magad előtt.

Nekem erről szól az MLM: :-)
Neked mi bajod az MLM-mel??

Egyébként - ha megtudom, mi bajod vele -, elmondom Neked, hogy nem minden MLM-ben kell vagy fontos csapatot építeni. Persze akkor továbbra is csak mint "alkalmazott" szemléletű teszed a dolgod, aminek megvannak a maga veszélyei. Pl. több pénz kellene, de csak 24 órából áll a nap? Ld. blogomban az egyik karikatúrát. :-) (Ld. 8. gondolat.) Vagy: lebetegedtem, így nem tudok dolgozni! Hoppá! Már megint egy korlát? Vagy: megszűnik a cég, akinek dolgozom, és munkanélkül maradok. Jaj!! Fel vagy rá készülve? Van félretett pénzed, vagy valamilyen vagyonod, amivel fedezed az átmeneti időszakot? Vagy ami még jobb, van-e passzív jövedelmed addigra már? Már csak azért, hogy ne kelljen akármilyen fusi munkával lealacsonyítani magad, mert kell a pénz, különben nem élsz meg, és rád szállnak a bankok is.

Másrészt, a pénzt az ember használ általában. Lónak sosem fizettél azért, mert lovagoltál rajta. Halnak sosem fizettél, hogy megnézhesd, és milyen szép volt. A Balatonnak sosem fizettél, mert lehűtött a nyári legnagyobb melegben. De Te is kitől kaptál eddig valaha pénzt? A főnöködtől, aki valakinek ugyanolyan alkalmazottja, mint Te vagy neki. És az is alkalmazottja valakinek, és az is, és így tovább, egészen a CEO-ig, a cég tulajdonosáig. Te alkalmazottként az ő vagyonát gyarapítod, és nem magadért vagy, a saját szórakoztatásodra és maximális gyarapodásodért. Nem Te használod ki magad, hanem ők használnak ki Téged!

Tehát ha gazdagodni szeretnél, kénytelen vagy emberek közé menni, és valamiben segíteni nekik.
Az MLM pedig ennek az egyik nagyon jól kitalált eszköze. Ki milyennel találkozik, mire nyitott, kisebb-nagyobb befektetéssel el tud indulni, és KIPRÓBÁLHATJA SAJÁT MAGÁT!!! Hogy ő maga hogyan viszonyul az emberekhez. Ha csalódsz, és nem akarnak meghallgatni, akkor javíts magadban, hogy hatékonyabb legyél! Ha nem csatlakozik hozzád senki? Gondolkodj el, vajon mi miatt nem találnak elég vonzónak? Nyers a modorod? Komolytalannak tűnsz, és nem vagy hiteles? Passzol hozzád a termék, amit másoknak ajánlasz? Vagy netán tukmálod, mert ki sem próbáltad, neked csak a pénz kell? Akkor válassz olyan MLM-et, amiben hiszel! Ja, még ki sem próbáltál egyet sem? Akkor ha pénzt akarsz, el kellene kezdeni. Addig véleményed sem lehet róla :-)

Az emberek fognak megfizetni, az értük tett szolgálataidért. Minél több embernek segítesz, hittel, annál több pénzed lesz.

De mit beszélek itt MLM-ről, ha nem vagy vele kibékülve? Esetleg még le is nézed? Akkor építs bátran szállodát!! Építs bele megbízható személyzetet! Add ki a szobákat! ÉS MŰKÖDIK!!!

Jajj!! Ííííjj!! Fáj a kisujjam! ... mert beleharaptam... Ez nem ilyen egyszerű! Ennyi pénzem nincs, hogy ilyenekbe belevágjak. Inkább venni kéne egy lakást, és kiadni bérbe, az tök jó passzív jövedelem! De 3 lakás kellene, hogy eltartson engem, és különbenis, egyet sem tudok megvenni. Kéne hozzá hitel bakker! Áhh, veszek egy szoláriumot, a plázacicák úgyis imádják. Aztán kiadom bérbe. De hova helyezzem? Van kozmetikus ismerősöm? Na, ővele nem beszélek! Múltkor sem köszönt...


Pénzt kéne csinálni, de nem akarok emberekkel találkozni. => Akkor ki fizet neked, ha nem találkozol és beszélsz velük?

Van hobbid? Tehetséges vagy valamiben? Írsz? Festesz? Egyéb kézimunka? Hobbi bútorasztalosság? Esetleg szép az akváriumod? Mutattad már embernek? Nem mondta, hogy neki is kellene ilyen? Csináltál neki? Kértél érte pénzt?

Ha nincs ilyened, nem érzed magad tehetségesnek semmiben, de pénz kell, akkor rossz hírem van:

TANULNOD KELL VALAMI ÚJAT!!!

Ha látszik, hogy fejlődni, tanulni akarsz, pénzt is akarsz, akkor ahol biztosan segíteni fognak, és tanítani, az az MLM hálózat! Alkalmazottként a főnököd nem fog úgy kinevelni, hogy majd kitúrd a székéből. Inkább áthelyez egy másik osztályra, ha már rá veszélyesnek ítél - hogy újrakezdhesd az alapoktól... Mint amikor kel az élesztő, már majdnem kifut az edényből, de épp még nem tudod folytatni a pitét, és megmozgatod, hogy ne fusson ki. Ilyenkor kicsit összeesik, és nyertél még 10 percet. :-D A főnök is nyer időt ezzel, magyarán kipöcköl.

Az MLM rendszerek nagy tanítók. Megismered magad, és mindenkinek érdeke segíteni a másiknak, aki hozzá csatlakozott. Felelősség is, mert tőled várja az ő segítését, mert már tapasztaltabb vagy, felnéz rád. Ja, ettől zavarba jössz?? Hát igen! Nagyon érdekes élmény tanítónak lenni. :-)

Ez jutott eszembe az MLM-ről :-))

Ha attól félsz, hogy embereket "kell beszervezni", már most megnyugtatlak, a legjobb helyeken anélkül is haladsz, ha nem szervezel be munkatársaknak valót, mert ahhoz nem érzel ambíciót. De akkor a lényegtől, az MLM nyújtotta leghatásosabb hatástöbbszörözés élményétől megfosztod magad. De semmi nem kötelező, mindenki úgy tesz-vesz, ahogy a céljai diktálják. Ha csak karácsony előtt kell egy kis pénz, akkor sose lesz munkatársad sem. Ha az életedet akarod gyökeresen megváltoztatni, mert meguntad egyszer, s mindörökre, hogy 25 nap szabadnappal gazdálkodhatsz az év 260 munkanapjából, és azok egy részén is a szokásos orvosi ellenőrzésre mész, mert kell, vagy hivatalos ügyeket intézel, vagy bíróságra mész, vagy ... az a lényeg, hogy nem pihenisz azokon a napokon, A háromnegyed részével meg igazából a cég rendelkezik, hogy mikor vedd ki, akkor az már nagyobb lendületet ad. Vagy eldöntöd, hogy te márpedig szállodatulajdonos leszel, mert a múltkori nyaralásod alkalmával hogy kicsesztek veled, mert nem vetted észre, hogy a bárszekrény cuccai milyen drágák, és szembesültél lelépéskor a számlával, és felhúztad magad, akkor láss neki!! Építs kapcsolatokat! Egyedül nem fog menni. :-)


"A leggazdagabb emberek hálózatok után kutatnak, és a sajátjaikat hozzák létre, a többiek pedig állást keresnek maguknak." Robert T. Kiyosaki

2 komment · 1 trackback

Címkék: segítség hálózat tanulás egészség hitel pénz gazdag szegény bevétel passzív jövedelem munkatárs mókuskerék MLM

9. gondolat - Felismered magad?

2012.07.25. 22:46 hajbaszilvia


Információs korban élünk. Akinél az információ van, annál a hatalom, az erő, a kiszámíthatóság, a lehetőségek tárháza. Ma még lehet ingyen kapni. Ha nem becsülöd, LEMARADSZ!! Legalább hallgasd meg!

   1) Vannak emberek, akik előre félnek az információtól - mint egy injekciós tűtől -, és inkább meg sem hallgatják. Lehet, hogy az életük jobb irányt venne. Talán ettől rettegnek? Velük nem szoktam találkozni, mivel lehetetlen. :-) Már a telefonban kiderül. Az igazat megvallva őket annyira nem is tudom sajnálni. Mert meg sem próbálnak változtatni semmin, közben panaszkodnak tovább a környezetüknek, negatív rezgéseket táplálva a környezetükbe.
    2) Vannak, akik meghallgatják az információt, és AZUTÁN DÖNTIK EL, hogy érdekli-e őket, vagy nem. Alapszinten lesz némi fogalmuk a témáról. Nem biztos, hogy felkészültek, és jó döntést hoznak, amikor nem-et mondanak, de legalább már motoszkálnak, mert meghallgattak az információból valamennyicskét. :) Kicsit kíváncsiak, és látszik fejlődőképesség a háttérben. :-)
    3) Vannak, akik az információ érkezésétől fellelkesülnek, és azt mondják: "NEKEM EZ KELL!!". Csak jönnek a kifogások, hogy ez is nehézség, az is nehézség, és lehet, hogy inkább nem. Vagy igen? Tisztára bizonytalanok. Feszültség keletkezik bennük, és kudarcként is megélhetik, hogy "már megint egy tök jó lehetőség, dehát ... sajna.... hmm, de kár... Rossz az információ? Nem! Az zseniális! Csak az egyén döntése képlékeny, és inkább a kényelmet, az egyszerűbb utat választja, ahol nem történik semmi változás, így nem kell az új lehetőségek birtokában átalakítani semmit. "Jobb a békesség". :-D "Nem bonyolítjuk." "Jó úgy, ahogy van, végülis eddig is megvoltunk valahogy."  "Járt utat a járatlanért el ne hagyj!" Ez jó döntés?
    4) Aztán vannak, akik DÖNTÉST HOZNAK! Keresik, sőt várják a lehetőséget, hogy jobbá váljon az életük valamely területen. Felcsillan a szemük, meghallgatnak minden lehetséges információt, amivel úgy gondolják, előrébb juthatnak, tanulhatnak új dolgokat. Sokat mosolyognak, lelkesek, AKARNAK, és készek dönteni, lépni, cselekedni. Tenni saját magukért.

Én ezeket az embereket szeretném magam köré gyűjteni, akik döntést hoznak (4-esek), mosolyognak, kívánják a változást, szeretnének minél kevesebb stresszben élni, és ezért így vagy úgy meg is teszik a szükséges lépéseket, és azzal kezdik, hogy információhoz jutnak. Nyitottak rá.Őközülük nőnek ki a gazdagok is.

Te ilyen vagy? ;-)

"Ha csak várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön, az élet nagyon mostoha lesz hozzád. Ég és föld a különbség aközött, hogy elvárod a kezdő játékos posztját, vagy valóban kezdő játékos vagy." Robert T. Kiyosaki

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz információ jövőkép intelligencia jövője

8. gondolat - Passzív jövedelem

2012.06.27. 23:57 hajbaszilvia

Ha van passzív, akkor van aktív jövedelem is? Igen!

Az emberek a 4-6-8-12 órás alkalmazotti állásukban a munkahelyükön aktivitásukkal aktív jövedelemre tesznek szert. Eladják az idejüket, általában 8 órányi keretben, és ezért pénzt kapnak. Órabért, havi alapbért, esetleg juttatásokat. Ezek az értékek elég fixek. Túlórázni sem lehet a végtelenségig, törvények szabályozzák a kereteket. Ráadásul a nap 24 órából áll. A pihenést és a családra töltött időt ha levonjuk, az ezután keletkezett maradék az, ami időnket el tudjuk adni.

Az egyéni vállalkozó sincs ezzel másként. Aki munka mellett kezd bele valamibe, az a maradék kis szabadidejét fordítja arra a választott tevékenységre, amivel további bevételi forrást kíván létrehozni. Ha úgymond eltalálta, és a helyzete is már engedi, akkor lassacskán vagy gyorsacskán ki tudja váltani a 8 órás munkáját, és azt csinálja, amit szeret, kissé szabadabban, ő osztja be esetleg már az idejét. Ha többet tud szánni a munkájára, esetleg több bevétele lesz. A nap őneki is 24 órából áll.

Van, ahol erre már van megoldás :-):

időbeosztás karóra.jpg

Mind az alkalmazotti elfoglaltságban, mind az egyéni vállalkozók esetén nagyjából azt mondhatjuk, hogy az idejét áldozza fel bevételért. Az egyéni vállalkozó ha sikeres, akkor ennél viszont tovább nyújtózkodhat. Ha ismeri a hatástöbbszörözés fogalmát, nagyon könnyen passzív jövedelemre tehet szert.

Ugyanis az ügyes egyéni vállalkozó (akár alkalmazotti tevékenysége mellett) céget építhet fel, cégtulajdonossá válik. Na, itt már egy mérföldkőhöz értünk! Mert a felépített rendszerébe munkatársakat vesz fel, akik őhelyette is elvégzik a feladatokat. Hiszen egy ember egyedül nem tud annyit termelni, mint 100 ember - ugyanannyi idő alatt. Ezzel máris hatástöbbszörözte magát a cégtulajdonos, és nagyobb értéket tud előállítani, mint amire az ő kétkezi munkája össze tudna hozni. Más emberek idejét használja (MEI), ezzel ért el nagyobb hatást a piacon, és a bevételeiben. Azért ismerjük el, az ilyen ember sokkal szabadabb, mint az alkalmazottai, vagy akármilyen alkalmazott. Itt említeném meg azt a sikeres egyéni vállalkozót is, aki multi-lever marketing cég adta lehetőségeket tud kiaknázni a lehető legmaximálisabban. Mert munkatársakat felvenni, velük együtt dolgozni jó, másoknak segíteni a céljai elérésében, és bátorítani őt az jó, és az MLM cégek pedig elismerik ezt a mondhatnám karitatív tevékenységet, hogy más embereket sikerhez segíteni, tanítani. Minél ügyesebben tudsz segíteni a hozzád csatlakozó új munkatársadnak (szponzorálás), ő annál ügyesebb lesz, duplikálja a tőled tanultakat, annál vastagabb lesz a bankszámlád. Mert a munkatársad miután megtanult tőled minden hasznosat, leutánozza azt, továbbviszi. Már nem kell tanítanod, elég támogatnod, ő építeni fogja tovább az üzletet, a saját üzletét, ezzel a te üzleted is gyarapodik. Ekkor már passzív bevételről beszélünk. Te majdhogynem hátradőlhetsz, viszont rajtad múlik, hogy mennyire nyugodtan. ;-)

Akinek nem fűlik a foga plusz munkához, tanuláshoz, az befektetéssel is passzív jövedelemhez juthat. Ha nem akarsz dolgozni, dolgoztasd a pénzedet! Legyél befektető! A legjobb hozamokat is körültekintéssel, tanulással tudod elérni, úgyhogy ez elől nincs menekvés. Viszont kihasználhatod mások tudását - azért tanultak, hogy másoknak is segítsenek -, és ha befogadóképes vagy a jótanácsokra, sikereket érhetsz el. Befektetni is tudni kell. Ez van. A tanultabbak, bátrabbak más emberek pénzét dolgoztatják. (MEI) Felvesz egy kis hitelt, vesz egy ingatlant, majd kiadja. A bérlő fizeti a hitelt, és amikor a hitel lejár, más tiszta bevétel jön az adók és kötelességek levonása után. Esetleg az ingatlan ára is felmegy, és érdemes tőkésíteni akár. Így újabb és újabb lehetőségekbe, eszközökbe lehet beleforgatni az újabb pénzeket.

Tehát dolgoztasd a pénzedet!
Nincs elég?
Ja, akkor valamit tenni kell mégis, hogy legyen. :) Ld. előző bekezdés. :)

Ugye, milyen nagyszerű, hogy egyszer dolgozunk meg valamiért, és  ennek eredményeképpen a jövőben is számíthatunk arra a bevételre anélkül, hogy folyamatosan erőfeszítéseket tennénk még érte ?

Még pénz nélkül is el lehet indulni a megvalósítás felé egy jó ötlettel.
Vagy elkezdeni valamilyen szolgáltatást nyújtani.
Vagy kevés pénzzel egy MLM cég adta lehetőségekkel lehet élni (de csinálni kell !!).
Vagy kihasználni a piac adta kínálatot befektetéssel.

A legfontosabb dolog:
Miért kéne már, hogy passzív jövedelmem legyen? Azt olyan nehéz csinálni...
Nem nehéz csinálni, csak rá kell állni a témára. Pont ebben segít egyébként a CASHFLOW 101 oktató társasjáték. Azért, hogy állj rá! És szállj ki a mókuskerékből! (Nem MLM, nyugodtan ki lehet próbálni.)
Ha valamilyen oknál fogva kiesik az alkalmazotti állásból származó bevételed, vagy épp újabb adókkal súlytják, és már feléled a tartalékaidat, akkor mégis mi lesz azután? Hm? Szidod az államot, és reménykedsz, hogy választáskor majd a másikra szavazol, és jobb lesz? Megtapasztaltad már, hogy a másik is ugyanazt csinálta? Hogy csökkent a béred? Számolsz az inflációval? Mai százezer forint jövőre már nem ér százezret.


A nyugdíj passzív bevétel?
Igen. Csak egy szépséghibája van: nem te hoztad létre. Nem tőled függ, hogy lesz-e, vagy nem lesz, és hogy mennyi. Nem tudod befolyásolni. Ez a nagy helyzet. Amit te építesz fel, az az igazi ! Persze lehetnek hullámok a bevételben, de Te irányításod alatt megy, és annyit létre lehet hozni, amennyit nem szégyellsz.
Egy rossz hírem van:
RAJTAD ÁLL!
Nézőpont kérdése, mert önmagában ez jó hír is.
Cselekedni kell! Utána majd hátradőlhetsz! :) Tedd meg, amíg szép, fiatal, és egészséges vagy. Tedd biztonságossá a jövődet, és ne azt kelljen mondanod a gyermekednek, hogy bocs gyerekem, ezt elbaltáztam...
Járj utána, legyél nyitott, ha hívnak rendezvényekre, konferenciákra, menj el. Vagy írj könyvet, vagy csinálj egy CD-t, de az jó legyen, aztán abból is jön a jogdíjszerű jövedelem.
Mert ha megszűnik a robotból származó jövedelmed, a költségeidet akkor is ki kell ám fizetni...

Nekem már három dolog is van a kezemben, amivel passzív jövedelemre lehet szert tenni. A negyediket most készítem elő éppen. 

A CASHFLOW 101 oktató társasjáték épp nem ezek közé tartozik, mert aktív jövedelem számomra. Ritkábban befolyó, és azonnali bevétel kategória. Akkor van bevételem belőle, amikor játék szerveződik, és levezetem a tréninget és játékot. Tehát aktív ez a jövedelem. Viszont a lelkes játékosok hozhatnak újabb érdeklődőket, a jelenlétem akkor is kell ahhoz, hogy az ő tanításukkal én pénzhez jussak. Nem MLM, és bárki lehet játékvezető: http://www.bagolyvar.hu/richdad/cashflow-jatekok-kepzes.html Szívből ajánlom Sallay Katalint a figyelmedbe. (Magamat is.... :-D)

Annyira lelkes vagyok a játék iránt - mindenkinek legalább egyszer rá kéne szánnia magát egy alkalomra -, hogy felébredt bennem a vágy a tovább tájékozódásra. Újabb könyv, újabb információs csatorna keresésébe kezdtem. Kérdésem az volt: hogyan tudnám magamat fejleszteni pénzügyi kérdésekben a legolcsóbban? Valami pénzügyi főiskola nemigen jöhet szóba, hogy 3 évig kitegyem magam a felsőoktatás okozta stressznek. :) (Még nem mondtam le ilyen képzés lehetőségéről, csak nem most aktuális. :)) Én gyorsabban akarom, és szűrten, csak a témában képzeltem el valamilyen információs csatornát. Mivel a pénzügyi intelligencia fogalma most kezdi felütni a fejét országunkban, ezért még nem könnyű a témára találni. Persze már akad néhány hírlevél, a Vidi Rita által is támogatott PIQ-koalíció, stb. Viszont érdekes módon a kisebbik fiam hozta el a megoldást!! :) Mire jó egy gyerek, igaz?! :)
Őrá az első CASHFLOW játék olyan hatással lett, hogy gondolkodásmódjában szinte azonnal beállt valami igény arra, hogy tegyen valamit magáért. Ezt cselekvés követte, így valahogy rátalált az ország legnagyobb pénzügyi tanácsadó és szolgáltató cégére. Lelkesen mesélt a tanfolyamáról, a tréningekről, és bevillant, hogy amiket ő mond nekem minden egyes tréning után, hát az az információ nekem kell, de teljes egészében!!

Aztán jött az alkalom, és igazából teljes harmóniát fedeztem fel a CASHFLOW 101 üzenete, és e cég üzenete között. Mindkettő üzeni szeretettel, hogy előzzük meg az öregkori elszegényedést, és készítsük fel magunkat az újabb válságokra. Mert lesz ám, nem ez volt az egyetlen... Úgy gondolom, nagyon nemes küldetés, és iszonyúan megtetszett. Az alkalom adódott, hogy kedvezményesen el tudtam indulni a képzésen, és sikeres PSZÁF hatósági vizsgát tettem a témában. :) Ezzel megint sikerült az önbizalmamat növelni, és újabb lehetőségek, eszközök tárháza nyílt meg előttem, amivel érvényesülni tudok, és az eszközökkel passzív bevételre tudok szert tenni.

Személy szerint a segítségemet fel tudom ajánlani neked.
       Amennyiben szokni akarod a gondolatot és interaktív módon elsajátítani a mókuskerékből való kijutást, gyere el játszani hozzám, vagy a Bagolyvár kiadó honlapján felsorolt játékvezetők közül válaszd ki lakóhelyedhez legközelebb esőt. Sajnálom, hogy nem az ország közepén lakom. :) Az én területem és az elérhetőségeim a blogban vannak megfogalmazva: http://cashflow101-genius.blog.hu/ Ha megtetszik, és játékvezető szeretnél lenni, ugyanez a teendőd. :)
       Ha szeretnél olyan étrendkiegészítővel (inkább ételnek nevezném, nevezetesen superfood) érvényesülni, amit ha az ember elkezd fogyasztani, akkor nagyrészt visszatérő vevőd lesz. Tehát egyszer ajánlod vagy adod el, és utána kérni fogja. Ez jó? Tudom ajánlani. Gyere el business fórumra vagy akár a nagyobb rendezvényünkre, hogy tájékozódj. Nem kell rögtön beleugrani. Az információért hívlak. Csak emeld fel a telefont, vagy írj egy e-mailt, vagy facebookon. Nekem mindegy. Csak járj utána a dolgoknak! Passzív jövedelmet építhetsz fel.
       Ha az interneten egy webshop birtokában éreznéd jól magad, és inkább azt propagálnád - magától nem jönnek ám a vevők, tudniuk kell, hogy van ilyened - akkor véletlenül ebben is tudok segíteni. :-D Készen kapod, csomagolni, postára adni sem kell semmit, még a termékeket sem kell beletenned, megrendelned. Mindent megkapsz, potom pénzért. Nézd meg már most, hogy mik vannak benne, mert a tiédben is ugyanezek lesznek: www.bit.ly/energiaforras Márkatermékek, parfümök, a legmodernebb számítástechnika, irodaszerek, ruhák, órák .... stb, de mit sorolom? Miért nem nézed meg? Nem kerül semmibe. A shop folyamatosan bővül. Ha nézelődsz benne, keress meg, mert annyiból messze nem fogod tudni, milyen kincs van a kezedben. Már akkor is, ha így marad ez a kapcsolat. Ha érdekel, akkor találkozunk, és elmondjuk, hogyan tudod kiaknázni a lehetőségeidet. A profizmusát ekkor fogod meglátni, és egy iszonyúan összetett profi eszközt kapsz a kezedbe. Ha döntesz, akkor csak licenszet fizetsz, ami "ócsó", csak élned kell ezzel az eszközzel, és beindul szépen.
       Ha szeretnél pénzügyi dolgaidon jelentősen javítani, akkor tudod, hogy kit kell megkeresni? ENGEEEM! Akinek fájnak az ízületei, az azt gyógyíttatja. Akinek "fájnak"  a pénzügyei, annak azt kell meggyógyítani. El kell menni pénz-orvoshoz, aki segít. Az elsőosztályú háttér, ami mögöttem van, engem is támogat, és én is támogatni tudlak, akár csapatommal együtt. Segítek, segítünk abban, hogy stabilabbá válj pénzügyileg, a jövőd biztonságban legyen. Ha nem akarsz dolgozni, csak a pénzedből többet kihozni, méghozzá biztonságban, segítek. Amúgy meg inci-finci befektetéssel órási lehetőséget kapsz a kezedbe. MOST! Az "inci-finci befektetéssel" CSAK MOST érvényes!!! Használd ki!!! Kincset kapsz cserébe! Áldozz rá az idődből, hogy megismerd! Keress meg, majd gyere el, és meglátod.
       Ha azt mondom, arany? Egészséges keretek között.

Egyetlen kérdésem van:
Akarod?
Pontosítok:
A CÉLODAT EL AKAROD ÉRNI???

Egyet pedig ne feledjen el senki:
egyedül Te vagy felelős saját magadért, a jövődért!

Védd ki, hogy mások döntései ne tudják befolyásolni a jólétedet és biztonságodat. Előzd meg! Ha szeretsz hátradőlni a fotelban a tévé előtt, tedd azt. Csak ne hibáztass senkit, amikor ismerteti a média az újabb adónemet. Ha felkészültél, nem kell aggódnod. Viszont ha hónapról hónapra élsz, akkor szerinted van dolgod?

"A meggazdagodásnak nagyon sokféle módja van... de csak néhány személyes oka lehet annak, hogy miért akar valaki meggazdagodni. Találjuk meg a miértünket, azután megtaláljuk a hogyanunkat is." Robert T. Kiyosai 


Szólj hozzá!

Címkék: tanulás gyermek nyugdíj megoldás intelligencia passzív jövedelem cashflow jövője

7. gondolat - Miért dolgozol?

2012.06.25. 23:13 hajbaszilvia

Eltelt egy kis idő a legutóbbi gondolat óta. Az utóbbi időben nagyon sokat tanultam. Mit mondjak? Sokkal jobban érzem magam! :-) Megcsináltam a CASHFLOW 101 pénzügyi intelligencia oktató társasjáték játékvezetői tréningjét, és sikeres vizsgát tettem. Az információs blogot már megemlítettem az előző gondolat végén, azért itt újra megosztom veletek, hogy lehet jönni játszani a játékvezetésemmel: http://cashflow101-genius.blog.hu/

Célom a társasjáték megismertetésével az, hogy emberek el tudják kerülni azt a helyzetet, amibe én, és sok sorstársammal nagyon sokan belekerültek - vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben levők is -, és aki úgy érzi, hogy körülötte tök jó minden, azok is inkább a játékban tapasztalják meg, és éljék át a kellemetlen élethelyzeteket, mint élesben. Illetve érdekes lehet, ha valami még felemelőbb tapasztalatot szereznek, amire még nem is gondoltak, hogy lehetséges! Higgyétek el, hogy nagyon hasznos, és tanulságos kipróbálni. Mert nem csak az alacsony keresetűek, hanem a magasabb életszínvonalon élők is jócskán benne vannak ám a mókuskerékben...


Miért mondok ilyeneket?

 

Gondolkoztál-e már, hogy miért dolgozol?

Mi a célod azzal, hogy bejársz a munkahelyre napi 8- és még akárhány órát lenyomni?

Az, hogy megvan a betevő falatra, és a sárga csekkekre való, és hátradőlhess a fotelban este a tévé előtt azzal a gondolattal, hogy hál'istennek, ennek a napnak is vége?

Megengedheted magadnak, hogy hátradőlj?

Van 3-6 havi félretett tőkéd likvid formában valahol, bankban vagy aranyban, amihez szükség esetén hozzányúlhatsz, ha esetleg úgy adódna, hogy valakinek a családban felmondanak a munkahelyén, vagy bármi oknál fogva kiesik a munkából, és kevesebb lenne a bevétel?

Felkészültél-e a gyermeke(i)d későbbi tanulmányi éveire, hogy tudd támogatni, amikor költségesebbé válik számára a tanulás? Esetleg ha külföldi lehetőséget kap, tudod finanszírozni? Ja, persze, vannak diákmunkák. Azért lássuk be, jobban megy a tanulás, ha nem kell munkára vadászni közben.

Arra felkészültél-e, hogy előbb-utóbb lejár a családi pótlékra való jogosultság, és vele majdnem párhuzamban a gyerektartás érkezése is?

Mi a helyzet a nyugdíjaddal? Mivel pótolod ki a hiányzó részt? Egy számomra nagyon meglepő tapasztalat, hogy a szabadidős tevékenységeim során egyre több nyugdíjast látok magam körül, akiknek hát sajnos nem elég a 80.000 forint, és dolgozni akarnak. Te mennyi nyugdíjra számíthatsz? Mivel egészíted ki? Vagy kérsz a gyermekedtől?

Vagy például ránéztél a szüleid körmére, hogy mit hagynak maguk után majd, ha eljön az ideje? Pozitív, vagy negatív vagyont? Házat, nyaralót, kocsit, vagy házat, nyaralót, kocsit hitelekkel megterhelve? Nagyon nem mindegy!! El tudod majd adni, hogy megszabadulj a hitelektől, vagy elkezdtél felkészülni rá, és nem fog érni meglepetés és anyagi csőd?

Miért dolgozol?

Elégedett vagy-e azzal, amit kapsz?

A gyarapodáshoz hajlandó vagy-e valami mást csinálni, mint amit eddig tettél? Például megtanulni valami új dolgot?

Vagy esetleg már sokkal előrébb jársz, és passzív jövedelemre törekszel, és már azt építgeted?

 

Az meg mi?? :-O

 

A következő gondolat erről fog szólni. :-)

 

 "Vedd le a szemellenzőt! Mindenki le tudja venni a szemellenzőt egy napra. A kérdés az, le tudja-e venni évekre? Aki igen, az egyre gazdagabb lesz." Robert T. Kiyosaki

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás pénz gyermek nyugdíj megoldás gazdag intelligencia passzív jövedelem pénzügyi cashflow jövője

6. gondolat - Cashflow és az idő

2011.12.02. 01:07 hajbaszilvia

A cashflow angol szó, jelentése készpénzáramlás. Lehet pozitív, lehet negatív előjelű is. Úgy számoljuk ki, hogy megnézzük, mennyi az összes bevételünk a hónap folyamán, és megvizsgáljuk, összeírjuk, mennyi az összes kiadásunk. Vannak, akik ezeket az adatokat összeírva rádöbbennek, hogy nem is csak egy csatornáról érkezik a bevétele! Tehát érdemes nyomon követni.:-) Bevétel lehet a fizetés onnan, ahol dolgozunk, a családi pótlék, a gyerektartás, az asszonytartás, prémium a cégtől – még létezik -,  egészségpénztárakból, munkanélküli segélyből egy darabig, bérleti díjból, ha te adtál bérbe valamit, vagy írtál egy könyvet és kiadtad, mindenféle jutalékok, vagy eladsz valamit. Sok-sok-sokféleképpen jöhet a pénz. Ha írod, leleplezed a feléd tartó pénzáramlást. Ugyanígy a kiadásaiddal sem árt szembesülni. Ide tartoznak a hiteleidre kifizetett havi törlesztők, rezsiköltségek, kommunikációba tartozó kiadásaid, mint telefon, internet, mobilinternet, honlapköltség, ha van, létfenntartás költségei, lakásbiztosítás, életbiztosítás, folyószámla költségei, stb. Ezeket add össze külön-külön, és vond össze így:

ÖSSZES BEVÉTEL – ÖSSZES KIADÁS = CASHFLOW (készpénzáramlás)

Nos, milyen előjelű lett? :-)

Legyél hálás, ha pozitív számot kaptál!! Köszönd meg, és törekedj arra, hogy a cashflow-d ennél mindig nagyobb és nagyobb legyen!

Az idő, az egy különös fogalom. Tud lassan menni, gyorsan menni, tud sok lenni, vagy kevés, még repülni is tud! Viszonyunk az időhöz attól függ, milyen tevékenységünk, problémánk felől tekintünk rá. Aki vizsgára készül, az úgy látja, gyorsan repül az idő. Aki a hiteleinek lejártára vár, annak iszonyúan lassan telik, mert már nagyon szeretne megszabadulni tőlük. Aki 20-as éveiben jár és már szert tesz némi havi bevételre diákmunkából, az úgy gondolja általában, hogy ő még bőven ráér takarékoskodni, sok ideje van, különben is kevés a pénze erre. Ő inkább most költ, költ, és költ, mert szeretné jól érezni magát. Aki a 40-es éveiben jár vagy afölött, és olvassa, hallja a gazdasági híreket, az rádöbben, hogy az idő túl gyorsan megy. Veri a fejét a falba, amikor tudatosul benne, hogy igazából veszélyben van, mert ha nem tesz gyorsan valamit a jövője érdekében anyagilag, akkor kifuthat az időből. Korának előrehaladtával 60-as évein túl egyszercsak lecsökken a mostani bevétele, a hiányt pedig pótolni kell valahonnan. A nagy felismerés mindenkihez eljut egyszer: pénzt kéne – vagy kellett volna(??) - megtakarítani, különben mi lesz nyugdíjas koromban, és az idő bizony ebben az esetben kevésnek, egyre kevesebbnek tűnik. 

Az idő és a cashflow úgy kapcsolódik egymáshoz, hogy minél előbb elkezdesz gondoskodni magadról, és növelni a cashflow-dat, annál jobbak lesznek a kilátásaid anyagi szempontból. Ha még 20-as éveidben jársz, akkor MOST kezdd el! Ha 40-es éveidben jársz, akkor is MOST kezdd el, ha még nem tetted! Sosem késő! 60 évesen is célszerű helyesen kezelni a pénzt. Felejtsd el, hogy hitelből vásárolsz szórakoztató cikkeket! Inkább ismerd fel a következő fogalmak jelentőségét: növekvő készpénzáramlás, takarékoskodás, tőkenövelés, biztosítás, hatástöbbszörözés, mérleg, nyereség, eszköz …stb.

"Az egyik ok, amiért a középosztály és a szegények többet dolgoznak, évekkel tovább dolgoznak, küszködve fizetik vissza adósságaikat, és több adót fizetnek, hogy hiányzik nekik a hatástöbbszörözés egy nagyon lényeges formája, mégpedig a pénzügyi képzettség, mint hatástöbbszöröző erő." (Robert T. Kiyosaki)

Milyen módjai vannak a cashflow megnövelésének? A legegyszerűbb, ami eszedbe jut, talán, hogy:

- Növelem a bevételeimet.

Bingó! :-)

- Csökkentem a kiadásaimat.

Ez is bingó! :-)

... és még? :-)

Nagyon sok könyv foglalkozik a témával, Robert T. Kiyosaki, Bodo Schafer, Kim Kiyosaki, Robert G. Allen, és még sokan mások segítenek Neked, még konkrét tippeket is adnak, hogy miként tegyél szert minél több bevételre, és hogyan. Én viszont egy interaktív lehetőséget kínálok neked ez alkalommal, Robert T. Kiyosaki munkásságának köszönhetően!

Ébreszd fel a benned rejlő pénzügyi géniuszt játékos formában! Egy sok ember életét jó irányba megváltoztató, kiváló pénzügyi intelligencia fejlesztő modellel, a Cashflow 101 társasjátékkal!

Több, mint 50 játékvezető áll rendelkezésedre az ország területén, hogy fejleszd ezzel a nagyszerű lehetőséggel a PQ-dat (pénzügyi intelligencia). A játék rávilágít a cashflow hatékony növelésére, a hatástöbbszörözés módszereire, fejleszti a pénzügyi gondolkodásmódodat, ezáltal az életben is alkalmazhatod a játék során megtanultakat. Nézd meg a honlapon a játékvezetők listáját, vedd fel a hozzád földrajzilag közeli játékvezetővel a kapcsolatot, és jelentkezz játékra! 

Ja, menj is el. :-) Nem bánod meg! Minél hamarabb. Tudod..., az idő miatt.

Elárulok valamit. :-) 2011. ecember 5-től velem együtt is tanulhatsz és játszhatsz! Hétköznapokon délután 17 órai kezdettel Székesfehérváron szervezek játékot. Hétvégeken  9 v. 10 órai kezdettel Sárbogárd és környékére, Tatabányára, Székesfehérvárra és környékére, és Budapestre. Más települések is szóba jöhetnek igény szerint, egyeztetés után. Gyere el a társasjáték adta tréningre, és találkozz hasonló érdeklődésű emberekkel, és a tapasztalatokat megosztva elindulsz a pénzügyi intelligencia fejlődés útján! 

Itt megtalálsz: https://www.facebook.com/szilvia.hajba

"A legdrágább tanács az ingyenes tanács. Azon barátaid és rokonaid tanácsa, akik nem gazdagok, és nincsenek terveik a meggazdagodásra." (Robert T. Kiyosaki)

 

 

 

Szólj hozzá!

5. gondolat - Hideg valóság

2011.11.23. 20:40 hajbaszilvia

 

Az első és második gondolatban taglalt helyzetem árnyaltan kezd kitisztulni, világosabb színt alkotni az elmémben. A több év, ami visszavan a futamidőkből, még végeláthatatlannak tűnt nemrég. Esélyt sem láttam arra, hogy annyi plusz bevételre tegyek szert, hogy akár egy összegben megszabaduljak egy-egy hitelemtől, szépen “apránként” idő előtt felszámolva azokat. A szorítás, amit a hitelek okoznak - és a 8 és fél óra munka, hogy még szabadideje se legyen az embernek, hogy tehessen valamit azért, hogy kiszabaduljon a szorításból -, egy szomorú esemény miatt kifakadt, és hát emiatt – sajnos emiatt – talán megoldódik néhány apróbb dolog a hiteleim kapcsán.

Édesapám hirtelen elvesztése rövid betegsége után mély nyomot hagy mindannyiunkban. Nagyon sokan szerették őt. Ifjú korában határőrként, majd aktív dolgozó idejében gépkocsivezetőként bejárta az egész országot. Mindig pontos volt, határidőnaplót vezetett a tevékenységeiről. A számlákkal is gondosan és pontosan bánt, amit még meg kell tanulnom tőle. Így utólag. :-( Nyilván sokat tudnék írni róla, emlékeket, azonban ez a blog a pénzügyi ébredésekről szól.

A mostani esetem is egy ébredés. A behajtási osztály a szokásos, háromnaponkénti telefonálását intézte felém, hogy az elmaradást mikor fizetem. Ez az a bank, amelyik két évvel ezelőtt, amikor nagyon nagy szükségem lett volna rá, semmit nem segített, a másik néggyel ellentétben, és emiatt a nem segítés miatt bontanom kellett az Önkéntes Nyugdíjpénztáramat, és nem csak a tetejét, hanem az egészet ki kellett vennem, hogy megoldjam a problémáimat, és “tüzet oltsak”. Nem nagyon kell taglalnom, ez mekkora veszteség volt hosszú távon nézve, hiszen egyéb kifizetéseim is keletkeztek TB, adózás irányába, de hát ez van. Hogy mi történt most? Sajnos 14 ezer forinttal kevesebbet tudtam befizetni e hónapban, Apukám halálának másnapján. Igazából egyáltalán nem tudtam volna befizetni semennyit sem, nem is értem, miért vittem be azt a pénzt is a bankba, hiszen a temetés nagyon sok kiadással jár. Mondanom sem kell, külső segítséggel kellett megoldanunk, amit rövid időn belül rendezni kell. Azért ez a hölgy a telefon másik végén próbálta kisajtolni belőlem, hogy vigyem már be a hiányzó részt, és a szavába vágva mondtam el neki még egyszer, hogy most mondtam el, hogy Apukámat el kellett temetni, és jelen esetben fizetésnapig nem tudom megoldani ezt a problémát. Javasolta, menjek be a bankba, legalább jelezzem, hogy mi történt. Mondtam neki, teljesen felesleges, mert máskor is volt elmaradásom, és amikor van pénzem, mindig be is fizetem, vagy felgöngyölítem az elmaradást. Most ugyan kilátástalannak tűnik, de majd amikor felhívnak, elmondom a helyzetet, eddig is így volt. Aztán újra mondta, higgyem el, megéri tenni egy kört, menjek be, hátha a bank tud segíteni. Aztán ha nem tud nyújtani segítséget, legalább megkérdeztem. Ez még mindig jobb, minthogy nem megyek be, és sose tudom meg, mit mondtak volna. Ekkor már a hagja is barátságosabb volt. Megköszöntem a javaslatát, és elhatároztam, hogy a hosszabbított nyitvatartási napon (du. 17h) bemegyek. Felvértezve a bátorítással, azzal álltam elő, hogy a behajtási osztály javaslatára jöttem, mert szerinte a bank tud valamilyen segítséget nyújtani. Ez a bank olyan, hogy mindent telefonon intéznek. Az ügyintéző felhívta a központot, és miután a kérésemet továbbította, hozzáfűzte: “a behajtási osztály küldte”… :-)

Szóval az a helyzet, hogy abban az esetben, ha közeli hozzátartozó elvesztése miatt kerül az ügyfél pénzzavarba, akkor tudnak segíteni, még kétféle módozatból is választhattam!! Mindegyik nagyon jó ajánlat, a jobbikkal élek, hogy 3 hónapig nem fizetek semmit, és ez a 3 hónap a futamidő végére kerül, tehát ennyivel később lesz vége az egésznek. Persze további feltételeket nem tudok ezzel kapcsolatban, a lényeg az, ha Te, aki olvasod, ne adj Isten hasonló helyzetbe kerülsz, vagy akármilyen nyomós okod van, amiért nem tudsz fizetni, bátorkodj bemenni a bankba, és kérd a segítségüket, beszélj velük, mert mindenkinek érdeke, hogy simán menjen a hiteltörlesztés. Neked azért, hogy ne legyen letiltva a fizetésedből, vagy ne vigyék el a házadat, lakásodat, nekik meg azért, mert a pénzük nálad van, és vissza akarják kapni, kamatostul, ahogy megtervezték.

A hideg valóság az, hogy az a kőkemény bank, amelyik nevetséges ajánlattal állt elő két éve, az egy hozzátartozó halála miatti fizetésképtelenség miatt megenyhült, és a lehető legjobb segítséget nyújtotta, amit most megálmodtam ebben a helyzetben, hogy bár így lehetne. Így lett. Sőt, a másik segítség-módozattal is élhetek egy éven belül, ha úgy kívánom.

 

A két év óta tartó pénzügyi intelligenciával kapcsolatos fejlődésem következményeként:

- ezt a pénzt a lehető legjobb formában megfialom rövid távon, 

- odafizetem a temetési költségekből rám eső részt annak, aki finanszírozta,

- a majd’ három havi összeget pedig a hitelkártyámra pakolom.

 

Mondanom sem kell, más banknál is bepróbálkoztam ezen felbuzdulva, és lőn csoda, megint élhetnék fizetéskönnyítéssel ott, ahol két éve kaptam. Utánaérdeklődtem a banknál, és ez az ajánlat nem annyira kecsegtető hosszú távon. Aránytalanul nagy ráfizetéssel járna, ha élnék vele. Pedig azt hittem, a két könnyítéssel együtt már kinullázom a hitelkártyámat. :-(  A rövid távú pénzfialásnak jövő évben jön meg a haszna, amit ha még szükséges, szintén odateszek, ha nem, akkor megy a megtakarításaimhoz! Akármilyen nehéz még a helyzet, nagyon fontosnak tartom mostmár, hogy építsem a vagyonomat. A vagyonom pedig az, amit félreteszek. Ami fontos, hogy nem a maradékot teszem félre, hanem félreteszek, és ha nem lesz elég, akkor csinálok mellé, hogy kiegészítsem. Nem könnyű, de nincs más megoldás. Sokkal jobb lenne a világ, ha ezt mindenki belátná, és tenne valamit saját maga jólétéért, ha a fizetése nem elég, hogy ezt kivitelezze.

Könyvajánlás:  

Kim Kiyosaki: Gazdag nő

Urak is olvashatják, nem csak hölgyek. :-) Azonban minden nőnek el kellene olvasnia, mert nekik fokozottan oda kellene figyelni az anyagiakra, a saját jólétük megteremtésének fontosságára. Megtudod az okokat, hogy miért, ha elolvasod. Kim Kiyosaki is nagyon sok konkrétummal tud segíteni, ha vevő vagy rá, és alkalmazod a tanácsait. Kezdd el megoldani a problémáidat! Ha nincs problémád anyagilag, akkor is nagyon sok hasznos tanácsot kaphatsz az írónőtől, hogy még jobb helyzetben legyél. 

Bodo Schafer: Út az anyagi függetlenséghez

Konkrét példákat is hoz, hogy hogyan kezd el már MOST az utat az anyagi függetlenséghez, és a könyv olvasása után el fogod hinni, hogy ez mindenkinek lehetséges, tehát Neked is, akármilyen anyagi helyzetben vagy jelenleg. Akarni kell és csinálni! Képes vagy rá!

Képezd magad, olvass, járj el tréningekre a pénzügyi intelligenciával kapcsolatban, vagy játssz a Cashflow 101 társasjátékkal! Így növelni tudod az esélyeidet, hogy kimássz az adósságaidból, és vagyont gyarapíts. Ha nincsenek efféle gondjaid, és még kénytelen vagy a pénzért dolgozni, de képezed magad, akkor egyenesen a jólét felé tudod venni az irányt.

 

Egy poén :-) :

Páromnak meséltem lelkesen, hogy miket olvasok a Cashflow 101 játékvezetői tréning tananyagában, pl.:

- A játékvezető legyen hiteles... - kezdtem mondani. 

Mire a párom:

- Az jó, mert neked sok hiteled van.

Ha-haa.... :-))

 

“Az egyik ok, amiért a középosztály és a szegények többet dolgoznak, évekkel tovább dolgoznak, küszködve fizetik vissza adósságaikat, és több adót fizetnek, hogy hiányzik nekik a hatástöbbszörözés egy nagyon lényeges formája, mégpedig a pénzügyi képzettség, mint hatástöbbszöröző erő.” Robert T. Kiyosaki

 

Szólj hozzá!

4. gondolat - Meglepődtem saját magamon!!!

2011.10.04. 23:11 hajbaszilvia

 

Ezennel kijelenthetem, hogy FEJLŐDÖM!!! :-))))

Érzem a hatását a rengeteg könyvnek, amiket olvastam! Mint pl.:

Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa

Robert T. Kiyosaki: Cashflow négyszög

Robert T. Kiyosaki: Jó hitel, rossz hitel

T. Harv Eker: A milliomos elme titkai - ezt havonta olvassátok el!

Aztán érzem a hatását a tanfolyamnak, melyet Vidi Rita Gondolkodásmód tanácsadónak  köszönhetek, bővebben a "Gazdagodás Receptje" c. tanfolyamának! Most kezdtem a Célkitűzés tanfolyamot vele. Mi lesz ennek a vége??? Még az is lehet, hogy elér a jóllét, és a szabadság. Wáhh!! :-)

Része van a fejlődésemben Csapó Ida hírleveleinek is, mert legelőször ezekből táplálkoztam, amikor felismertem, hogy valami fejlődést kéne elérnem, mert "fúhh, de nagyon rosszul csinálok valamit".

Nagyon sokat fejlesztett rajtam a Cashflow 101 társasjáték Sallay Katalin játékvezetésével. Hamarosan én is játékvezető leszek, és jöhettek játszani velem, megtanítom Nektek, amit magam is megtanultam. :-) Ezt a játékot Robert T. Kiyosaki készítette, és kb 10 éve játszható Magyarországon, magyarul, Sallay Katalin és a Bagolyvár kiadó jóvoltából.

Hogy mi ütött belém??

Hitelek többszörös hatványon a hátam mögött, és folyamatban. Ezt már ecseteltem a korábbi írásaimban. Valamikor - bevallom őszintén -, később viszem be a pénzt, ekkor már nem a postára, hanem a bankba. Ilyenkor már oda kell. Főleg, ha töredék összeget viszek, mert nem futja perpillanat a teljesre.

Bementem az egyik város egyik bankjába, ahol a sorszámkiadó automatát megint nem sikerült úgy megböknöm, hogy adjon sorszámot. Jött a kidobó ... hogy hívják őket? ..jaj.. Biztonsági őr - bocsánat :-)) - segíteni, mert látta, hogy már megint bénázom. (Nem először fordult ez már elő.) Kérdi:

- Pénzfelvétel?

- Nem, befizetés. Pénztárba szeretnék menni.

- Úhh, fff, az nem jó - mondja ő, minden sajnálkozás kiült az arcára. Én pedig erre csak úgy spontán, mosollyal az arcomon rávágtam:

- Dehogynem! Fogy a hitelem, ha hozom a pénzt! 

Meglepődtem saját magamon, és áthatott valami hihetetlen öröm, ahogy kicsúszott a számon, és felfogtam, mit mondtam! Végre elértem, és így megnyilvánult, hogy szívesen adom ki azt a pénzt, amit vissza kell adnom. Hiszen amikor a hitelem megszületett, segítséget kaptam. Vissza kell adni, és kész. Így van rendjén. :-)

Még sakkozom a csekkekkel, és azt határoztam el, hogy ahogy jönnek, úgy kifizetem. Egy Alkér Orsolya hírlevélben levő gyermekekkel készült videoból tanultam meg, vagy legalábbis ott tudatosult egy fontos dolog. Alkér Orsolya egy gyermekkortól játszható társasjátékot is forgalmaz, mely játék üzenete a Cashflow-éhoz hasonló: tanuld meg kezelni a pénzt, szerezz pénzügyi intelligenciát. Hírlevelében egy videot adott közre, melyben a 12-16 éves gyermekekkel interjút készít, hogy milyen vágyaik vannak, mit csinálnának, ha sok pénzük lenne. A válaszokban ilyeneket lehet hallani: tanya az Alföldön, kb 40 millió lehet, autó, kb 3-4 millió, stb. Majd játszanak. Ez nincs felvéve. :-) Játék után szintén interjú, mely szerint ugyanezek a gyerekek inkább befektetnék a pénzüket, gyarapítanák, stb. Ami nagyon megfogott, az, ami őket is megfogta:

Fontos, hogy áramoltassuk a pénzt, folyamatosan mozgásban legyen, mozgásban tartsuk. 

Ez a gondolatom támadt ma. :-) Javaslom, hogy a fenti könyveket olvassátok el.

Arra is rájöttem, milyen tanácsot adnék annak, akinek semmi pénze nincs egyelőre, vagy esetleg mínuszos havi szinten:

TANULNI, TANULNI, TANULNI!!! 

A fejlődést valószínűsíthetően támogató ingyenes hírlevelekre feliratkozni, és elolvasni mindet! Youtube videokat nézni Robert T. Kiyosakitól, T. Harv Ekertől. Spirituális fejlődést is fontos előtérbe helyezni. Személyiségfejlesztés!!! Nagyon fontos!

Ha nincs pénzed, ezekkel el tudsz indulni a változás útján addig is, míg ki nem mászol a kátyúból. Tanuld meg, hogy előre nézz! Ez is most jutott el a tudatomig. Pedig nem most kezdtem a fent leírtakat.

Ha változol, valamit másképp csinálsz, az életedben is változás áll be. Aki nem változtat semmit magán és a mindennapjain, az ne várjon változást sem az életében.

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." (Einstein)

 

 

2 komment

3. gondolat - út a saját válságomba

2011.08.03. 01:59 hajbaszilvia

 

Annyira nem szeretek beszélni a hiteleimről, hogy majdnem abbahagytam a blogomat emiatt. Bátorítottak többen, hogy folytassam mindenképpen, mert hiszen a cél, ahogy kezdtem is az egész írását, az, hogy hasznos lehet mások számára. Köszönöm, hogy ébresztőt fújtatok nekem.

Akkor máris folytatom! :-)

Lakásszépítgetésem a fürdőszoba elkészülte után torpant meg. Végülis volt olyanom, folyt benne a víz, volt kád, mosdó, WC, minden. Csak már úgy szerettem volna, ha az is megszépül!! 

Baki volt.

A hatása még mindig tart sajnos, legfőképpen most iszom a levét, 5 évvel később. Ugyanis ... hallottátok, hogy 250_forint_fole_ment_a_frank ??? Anno kb. 150-160 forint körül volt, amikor CHF-ben felvettem a lakásomra szabad-felhasználású jelzáloghitelként a fürdőszobára és konyhára valót. Terveztem szép konyhát is. Elárulom: az nem valósult meg. :-( Érdekes, amikor aláírtam minden papírt, hogy a bank utalhassa az összeget, a bankár azt mondta: "..aztán ügyesen fektesse be az összeget, Szilvia!" Megvallom őszintén, megütötte a fülemet az óva intése. A bankár már nem annyira fiatal hölgy, csendes, ősz hajú. Valószínűleg megfontolt. Azonban én akkor még nem tudtam, milyen fontos a pénzügyi intelligencia elsajátítása. Felvettem a 1.650.000 HUF-ot svájci frankos hitelként, kisétáltam a bankból, aztán kicsit tétováztam. Tényleg, miért mondta a bankár, amit mondott? Mi lenne, ha mégsem a fürdőszobának esnék neki? S akkor mi lesz a tervekkel? Olyan jól, tisztán láttam magam előtt, milyen lesz majd, ha megszépül! Már beleéltem magam! ( < Figyeled ezeket a mondataimat? Fontosak a dőlt betűkkel szedett szavak. Most tanulom alkalmazni, hogy így kell csinálni, csak nem bele kell húznom magamat meggondolatlanul a gödörbe, hanem ha már belekerültem, ugyanígy kellene kimászni is belőle.)

Megmutassam, milyen lett a fürdőszobám? 

Most itt-ott fellelhetők az interneten a fotók különböző lakáshirdetéseimben. Ugyanis ... hát igen... Annyira nem ejtettek a fejemre, mert elővettem a számológépet. Csak ekkor még a vágyaim előbbre valók voltak, mint a tisztánlátásom.

Számolgattam a pénzemet, a hiteleimet, mennyi megy el a bankoknak. Nagyon riasztó számadatokat kaptam évről évre. Táblázatot vezettem, hogyan törlesztem, mert mindig arra készültem, hogy jókislány leszek, aztán alig-alig sikerült ez a fajta tervem. Valahogy mindig másképpen jöttek ki hóvégére a valós tények, mint ahogyan a táblázatomba beleírtam korábban. Egyszerűen nem tudtam a hitelkártyára többet belefizetni, hogy gyorsabban fogyjon, és élvezhessem végre a 0 kamatot. Sőt ... onnan vettem le, hogy befizessen a minimum fizetendőt. Aztán olyan is volt, hogy miután befizettem a minimumot, a kamatot elvitte ugye a bank, és a maradékot kajára kellett elköltenem. Nagyon gáz. Visszagondolva is nagyon-nagyon gáz. Olyant is csináltam, hogy egy alacsonyabb kamatozású hitellel visszafizettem a hitelkártyát, úgy, hogy maradjon még nekem is azon felül. Aztán nem adtam vissza a banknak a kártyát, gondolván, még jól jöhet. Pár hónapig volt 0 kamatos, aztán szükség lett rá. Ne gondold, hogy költekezős vagyok, sosem vásároltam össze-vissza mindenfélét. Nincs luxuscikkem, nem vettem részt nagy utazásokban. Egyszerűen egyedül neveltem a gyerekeimet, és őket illetve a lakásomat szolgáltam ki, és magamat valamennyire.

 

 

 Elkezdtem éves szinten láttatni magam előtt, hányadán is állok. Az jött ki pl. csak az egyik hitelkártyámra, hogy mivel teljesen le volt használva a kártya, csak a kamatjára annyi pénzem ment el ajándékként a bank számára, mint egy teljes havi fizetésem. Aztán milyen jó érzés, amikor az ember kapja a 13. havi fizetést, nem? Szerencsére én kapom 9 éve immár, viszont nem sok munkahely kényezteti a dolgozóit ezzel a lehetőséggel. No én azt úgy kapásból átirányítottam havi szintre lebontva az egyik banknak. Ugye, milyen nagylelkű vagyok???

Nem is tudtam kiszámolni minden hitelemet, hogy mi a helyzet kamatok terén, csak az egyszerűbbeket. A hitelkártyások (3 db volt belőlük) látszottak a havi kimutatásokon, Az egyéb hiteleimet pedig úgy számolgattam, hogy mennyi lesz a végösszeg, amit kifizetek x évig. Számold ki Te is, ha van hiteled! Mert ha még készséggel fogadsz el bankoktól egy kis toldást, hitelkiegészítést - mert vannak ám kecsegtető ajánlataik "csak most" jelszóval -, vagy pedig befogadsz még egy hitelkártyát, mert közeleg a suli, meg jön majd a kari, akkor gondolkozz el már most(!), hogy inkább ne fogadd el ezeket. Ha szükséged is van rá, inkább agyalj ezerrel, és találj ki valami más megoldást, vagy mondj le a tervedről, amire plusz pénz kell, mert ez az út amit itt ecsetelek fent, csak a mélységekbe visz el, és sokkal nehezebb lesz kimászni belőle, ha már mélyen benne vagy.

 

Szólj hozzá!

2. gondolat

2011.04.14. 23:31 hajbaszilvia

 

Egyáltalán hogyan lehet odáig eljutni, hogy az ember ki sem látszik a hitelekből?

 

Megvallom őszintén, én már nem szeretek a hiteleimről beszélni. Nagyon sokat olvasok mostanában – bár előbb kezdtem volna ezekkel a könyvekkel, majd mondom, melyekkel -, és mindenhol azzal találkozom, hogy amire figyelmet szentelünk, abból többünk lesz. Én aztán a hitelekből nem kérek többet!! Legalábbis ész nélkül nem.

 

Aprók voltak a gyermekeim, amikor elváltam, és néhány évet szülői támogatással éltünk át, míg gyesen voltam. Tanultam kicsit angolul, jogsim is lett. Már nem tudom, hogyan, pedig én fizettem! Majd amikor óvodába kerültek a fiúk, kezdődött a taposómalom. Először is nem vettek vissza a munkahelyemre. Nem bántam, mert olyan képzést sikerült kifognom, ahol jobban megtanulhattam gépírni, és angolul, és a számítógép kezelését. Például akkor tanultam meg bekapcsolni a számítógépet. Ez ’95-ben volt. Sokat jelentett a későbbiekre nézve, mert mindegyik tudásommal hamar tudtam érvényesülni.

 

Előbb még sajnos 2 műszakos munkát találtam, aztán az előbbi bekezdésben leírt előnyökkel áthelyeződtem egy kellemesebb környezetbe, végül irodára. Pénzem emelkedett, albérletbe mentünk, majd elkezdődött az iskola a nagyobbik gyermekemnek. Több öröm több kiadást hozott magával.

Kb. akkoriban kaptam az első hitelkártyámat. Mintha tudták volna, hogy esetleg szükséges lehet!! Takarékoskodni is elkezdtem Lakástakarék-pénztárral, és amikor megoldódott a vagyonmegosztásunk sok év után, hamarosan tudtam lakást venni. Ez adta a második hitelt.

 

Belém táplálódott, hogy hitelekkel csomó szükséges dolgot meg lehet oldani. Mekkora hiba volt!!

 

Munkahelyemet el kellett sajnos hagyni, mivel a munkahely hagyott el minket. A távol-kelet előnyösebb volt a cégnek. Pedig már nagyon jó helyem volt, fizum is jó volt, végre tudtam volna spórolni rendesen. El is kényelmesedtem, így elkövettem egy hibát: elégedett lettem. Elértem egy célomat, és megálltam örülni neki. Ez máskor is előfordult azóta, erre figyeljetek! Két kisgyerekkel, akkor már saját lakásban a friss hitellel, állást kellett keresnem gyorsan. Alacsonyabb bérért tudtam elhelyezkedni, és elég kilátástalan kezdett lenni a pénzügyi helyzetem. Újabb hitel a megélhetésre, és újabb álláskeresés következett.

 

Lett állás, már 9 éve itt dolgozom azóta. Jól jöhetett volna ilyenkor is a pénzügyi intelligencia. Alakítgattam a lakásunkat, eléggé „fapados” volt. Fűtést kellett benne létrehozni, mert az olajkályhák szezonja rég lejárt. Ablakunkat majdnem kivitte a szél, szép új műanyagablakok is kellettek. Önerőből nem nagyon tudtam hozzászólni a kérdéshez, a bankok segítségével elértem.

 

Hitelek hitelek hátán, egyikkel kiváltottam a másikat, és csak nőttön nőttek, a céljaimat viszont elértem, közben azért csomó mindenről lemondtam. Mennyivel jobb lett volna megtanulni a pénzzel kapcsolatos dolgokat legalább 10 évvel ezelőtt, amiket most tanulok! Számolgattam én, de a lakás is vezérelt, hogy elfogadható legyen nekem és a gyermekeimnek.

 

Jött a válság.

 

Fordulóponthoz érkeztem. Leginkább a gondolkodásomban.

 

Íródott: 2011.04.14.

 

Szólj hozzá!

Első gondolatok

2011.04.13. 19:18 hajbaszilvia

 

- Szia! De jól nézel ki! Ott laksz még a panelban? Vagy eladtad már?

- Ebben a piaci helyzetben? Még nem vették meg, lehetne több érdeklődő is.

- Megvan még a jelzáloghitel a lakásodon?

- Persze, meg.

- Hány évre szól? 15? 20? Esetleg 25?

- Ne is kérdezd.. Nyugdíjig fizetgethetem, ha nem lesz addig valami változás.

- Hitelkártyáiddal jutottál valamire?

- Hát … hogy úgy mondjam, kisegítettek. Így egyiktől már megszabadultam. Most őneki tartozom. A másikkal kapcsolatban az a bank egy nagyon kedvezményes személyi hitelt ajánlott fel, amit elfogadtam. A harmadikat nyögöm még.

- Azonkívül a többi megoldódott?

- ….................. (Kínos mosoly, inkább nem válaszol....)

 

Az emberek tömegének nagy százalékának ismerős lehet ez a helyzet. Veled már zajlott efféle párbeszéd?

 

Ezt a blogot azért indítottam, mert

  1. az ÉLET hozta :-),

  2. esetleg olyan dolgot veszek bele, amiből más is meríteni tud ötletet, esetleg hozzáteszi az ő saját ötletét. Megköszönném!! :-)

 

Segítsük egymást, ahol tudjuk, legalább ötletekkel, vagy járt utakkal, hogy minél többen kilábaljunk a mélyrepülésből, és természetesen minél előbb. Mert van kiút. Higgy benne. Itt kezdődik. :-)

 

Az ELSŐ LÉPÉST azonban mindig NEKED KELL MEGTENNED!

Ó, hiszen ez természetes!

 

Vagy mégsem?

 

Folytatás következik. :-)

 

2011.04.12.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel pénz adósság megoldás gazdag szegény