HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

12. gondolat: Pénzügyi Ébredések a facebookon is

2014.08.03. 00:54 hajbaszilvia

 

Sziasztok! 

Szeretettel várok mindenkit a Pénzügyi Ébredések facebook-csoportba!

https://www.facebook.com/groups/penzugyi.ebredesek/

Úgy gondolom, hogy a facebook mássága megfelelőképpen kiegészíti majd a Pénzügyi Ébredések blogomat.

Miért tartom fontosnak, hogy minél többen összejöjjünk ott?

Társadalmunkban a pénzügyi kultúra még gyerekcipőben jár. Iskolában nem készítik fel a fiatalokat másra, mint hogy elmenjenek alkalmazottnak dolgozni valahova. Erre sajnos a banki hitelezés is rásegít, mert korábban költik el a nem létező vagyonukat már a fiatalok is, ezzel "modern rabszolgaságba" hajtják magukat, mert persze vissza is kell fizetni csúnyán kamatostul. Ezért aztán mindenképpen muszáj bevételt termelni hónapról hónapra.

Azonban léteznek más lehetőségek. Fantáziával, ügyességgel, megfelelően megteremtett egyéni pénzügyi kultúrával mégis sokra vihetjük. Lényeg, hogy fejlesszük ezt a fajta intelligenciánkat. Én magam azt közvetítem felétek, amit eddig megtanultam, és előrevitt az életemben. Vágyaim, céljaim nekem is vannak, és ezek megvalósításához az én életemben is nagyban hozzájárult Robert Kiyosakiék által létrehozott Cashflow 101-es oktató társas, illetve a Kiyosaki könyvek kellőképpen céltudatossá tettek az utamon. Egyik célom, hogy minnél több emberhez eljuttassam a pénzügyi tudatosság fontosságát, erejét, mert ezzel az alappal már a fejlődést útjára tud lépni az ember. Így tud kitűzni olyan célokat, amikre sajnos sokan csak vágyként, vagy irigységként gondolnak:

anyagilag biztonságban lenni - és ennél is továbbmegyek -, anyagilag függetlennek lenni!

Napjainkban mindenkinek elő kell teremteni a majdani anyagi függetlenségét, és sajnos sokan a fogalmat sem ismerik. Anyagi függetlenség - passzív jövedelem, e két kifejezés nagyon rokon egymással. Ezeket  nagyon is ismerniük kell az embereknek. Mondjuk azzal nem mennek majd semmire sajnos... Igazából meg kell tanulniuk megcsinálni, megoldást kell találniuk az anyagi függetlenségre! Erre az ország nagy tömegének már csak pár éve van, hogy megteremtse magának, és nem mondok nagyot azzal, hogy ez bizony élet és halál kérdése. Ez nálam nagyon sarkalatos téma, és egyáltalán nem túlzok. 

Kérem, akik eddig eljutottatok az olvasásban, és kíváncsiak vagytok a témára, minél többen csatlakozzatok a Pénzügyi Ébredések facebook-csoporthoz.

Célom elsősorban az, hogy minél többetekkel személyesen találkozzam, és nagyon számítok az érdeklődésetekre, hiszen nagyon nagy problémák - talán még félreértések is - vannak az anyagi függetlenség- és passzív jövedelemmel kapcsolatban. A találkozások elsősorban a vonzáskörzetemben megoldhatók, de mivel nincs lehetetlen, kiterjedhet a Dunántúlra, vagy akár az egész országra is majdan! Úgyis van egy olyan álmom is, hogy minden facebook-ismerősömmel beszélgethessek legalább egyszer egy élő, igazi találkozás alkalmával :-)

Hiszem, tudom, és tapasztalom, hogy az információ korában élünk. Gazdagodni, az életszínvonalunkat fenntartani, fejleszteni elsősorban információ birtokában lehet. Második a gondolkodásmód, hogy észrevesszük-e azt az információt, és hogyan dolgozzuk fel, előrevisz-e minket, és miféle cselekvésre késztet majd. A fontossági sorrendben a pénz csak ezután jön...  Az csak adalék, ami gyorsítja a folyamatot, vagy minőségibb lesz. Minél több emberhez eljutnak az információk, annál jobb lesz azoknak az embereknek a helyzete. Továbbá hiszem, hogy még az országhelyzete is! Ebben partnere vagyok a Cashflow Mérnök nagyszerű csapatának is, hiszen ők is ebben a misszióban élnek.

Mindezért arra buzdítok mindenkit, hogy ha bárkivel bármikor beszéltetek arról, hogy rosszul megy neki, vagy több vagyont szeretne, de nem tudja hogyan, vagy elégedetlen a keresetével, ajánljátok nekik ezt a csoportot! Lehet, hogy pont olyan információ birtokába jut, amit használni tud a jövője érdekében.

Tehát várok mindenkit szeretettel, az egyre nagyobb csapatunkba! :-) 

Pénzügyi Ébredések háttérkép.JPG

 

" A legtöbb ember a szegénységre készít tervet. Ezért állítják oly sokan, hogy: "Ha nyugdíjba megyek, kevesebb lesz a jövedelmem." Ezzel azt mondják: "Az a tervem, hogy egész életemben keményen fogok dolgozni, azután pedig majd szegényebb leszek, amikor nyugdíjba megyek." Ez a terv az ipari korban még megfelelt, de az információ korában már igencsak gyengének számít." Robert T. Kiyosaki

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel pénz modern nyugdíj információ szegény függetlenség jövőkép intelligencia passzív rabszolgaság gazdagság kiyosaki információs kor túlköltekezés

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiebredesek.blog.hu/api/trackback/id/tr136569219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása