HTML

Pénzügyi ébredések

Ez a blog esetlegesen biztatást adhat olyan embereknek, akik saját maguk kénytelenek kimászni a gödörből.

Friss topikok

Linkblog

6. gondolat - Cashflow és az idő

2011.12.02. 01:07 hajbaszilvia

A cashflow angol szó, jelentése készpénzáramlás. Lehet pozitív, lehet negatív előjelű is. Úgy számoljuk ki, hogy megnézzük, mennyi az összes bevételünk a hónap folyamán, és megvizsgáljuk, összeírjuk, mennyi az összes kiadásunk. Vannak, akik ezeket az adatokat összeírva rádöbbennek, hogy nem is csak egy csatornáról érkezik a bevétele! Tehát érdemes nyomon követni.:-) Bevétel lehet a fizetés onnan, ahol dolgozunk, a családi pótlék, a gyerektartás, az asszonytartás, prémium a cégtől – még létezik -,  egészségpénztárakból, munkanélküli segélyből egy darabig, bérleti díjból, ha te adtál bérbe valamit, vagy írtál egy könyvet és kiadtad, mindenféle jutalékok, vagy eladsz valamit. Sok-sok-sokféleképpen jöhet a pénz. Ha írod, leleplezed a feléd tartó pénzáramlást. Ugyanígy a kiadásaiddal sem árt szembesülni. Ide tartoznak a hiteleidre kifizetett havi törlesztők, rezsiköltségek, kommunikációba tartozó kiadásaid, mint telefon, internet, mobilinternet, honlapköltség, ha van, létfenntartás költségei, lakásbiztosítás, életbiztosítás, folyószámla költségei, stb. Ezeket add össze külön-külön, és vond össze így:

ÖSSZES BEVÉTEL – ÖSSZES KIADÁS = CASHFLOW (készpénzáramlás)

Nos, milyen előjelű lett? :-)

Legyél hálás, ha pozitív számot kaptál!! Köszönd meg, és törekedj arra, hogy a cashflow-d ennél mindig nagyobb és nagyobb legyen!

Az idő, az egy különös fogalom. Tud lassan menni, gyorsan menni, tud sok lenni, vagy kevés, még repülni is tud! Viszonyunk az időhöz attól függ, milyen tevékenységünk, problémánk felől tekintünk rá. Aki vizsgára készül, az úgy látja, gyorsan repül az idő. Aki a hiteleinek lejártára vár, annak iszonyúan lassan telik, mert már nagyon szeretne megszabadulni tőlük. Aki 20-as éveiben jár és már szert tesz némi havi bevételre diákmunkából, az úgy gondolja általában, hogy ő még bőven ráér takarékoskodni, sok ideje van, különben is kevés a pénze erre. Ő inkább most költ, költ, és költ, mert szeretné jól érezni magát. Aki a 40-es éveiben jár vagy afölött, és olvassa, hallja a gazdasági híreket, az rádöbben, hogy az idő túl gyorsan megy. Veri a fejét a falba, amikor tudatosul benne, hogy igazából veszélyben van, mert ha nem tesz gyorsan valamit a jövője érdekében anyagilag, akkor kifuthat az időből. Korának előrehaladtával 60-as évein túl egyszercsak lecsökken a mostani bevétele, a hiányt pedig pótolni kell valahonnan. A nagy felismerés mindenkihez eljut egyszer: pénzt kéne – vagy kellett volna(??) - megtakarítani, különben mi lesz nyugdíjas koromban, és az idő bizony ebben az esetben kevésnek, egyre kevesebbnek tűnik. 

Az idő és a cashflow úgy kapcsolódik egymáshoz, hogy minél előbb elkezdesz gondoskodni magadról, és növelni a cashflow-dat, annál jobbak lesznek a kilátásaid anyagi szempontból. Ha még 20-as éveidben jársz, akkor MOST kezdd el! Ha 40-es éveidben jársz, akkor is MOST kezdd el, ha még nem tetted! Sosem késő! 60 évesen is célszerű helyesen kezelni a pénzt. Felejtsd el, hogy hitelből vásárolsz szórakoztató cikkeket! Inkább ismerd fel a következő fogalmak jelentőségét: növekvő készpénzáramlás, takarékoskodás, tőkenövelés, biztosítás, hatástöbbszörözés, mérleg, nyereség, eszköz …stb.

"Az egyik ok, amiért a középosztály és a szegények többet dolgoznak, évekkel tovább dolgoznak, küszködve fizetik vissza adósságaikat, és több adót fizetnek, hogy hiányzik nekik a hatástöbbszörözés egy nagyon lényeges formája, mégpedig a pénzügyi képzettség, mint hatástöbbszöröző erő." (Robert T. Kiyosaki)

Milyen módjai vannak a cashflow megnövelésének? A legegyszerűbb, ami eszedbe jut, talán, hogy:

- Növelem a bevételeimet.

Bingó! :-)

- Csökkentem a kiadásaimat.

Ez is bingó! :-)

... és még? :-)

Nagyon sok könyv foglalkozik a témával, Robert T. Kiyosaki, Bodo Schafer, Kim Kiyosaki, Robert G. Allen, és még sokan mások segítenek Neked, még konkrét tippeket is adnak, hogy miként tegyél szert minél több bevételre, és hogyan. Én viszont egy interaktív lehetőséget kínálok neked ez alkalommal, Robert T. Kiyosaki munkásságának köszönhetően!

Ébreszd fel a benned rejlő pénzügyi géniuszt játékos formában! Egy sok ember életét jó irányba megváltoztató, kiváló pénzügyi intelligencia fejlesztő modellel, a Cashflow 101 társasjátékkal!

Több, mint 50 játékvezető áll rendelkezésedre az ország területén, hogy fejleszd ezzel a nagyszerű lehetőséggel a PQ-dat (pénzügyi intelligencia). A játék rávilágít a cashflow hatékony növelésére, a hatástöbbszörözés módszereire, fejleszti a pénzügyi gondolkodásmódodat, ezáltal az életben is alkalmazhatod a játék során megtanultakat. Nézd meg a honlapon a játékvezetők listáját, vedd fel a hozzád földrajzilag közeli játékvezetővel a kapcsolatot, és jelentkezz játékra! 

Ja, menj is el. :-) Nem bánod meg! Minél hamarabb. Tudod..., az idő miatt.

Elárulok valamit. :-) 2011. ecember 5-től velem együtt is tanulhatsz és játszhatsz! Hétköznapokon délután 17 órai kezdettel Székesfehérváron szervezek játékot. Hétvégeken  9 v. 10 órai kezdettel Sárbogárd és környékére, Tatabányára, Székesfehérvárra és környékére, és Budapestre. Más települések is szóba jöhetnek igény szerint, egyeztetés után. Gyere el a társasjáték adta tréningre, és találkozz hasonló érdeklődésű emberekkel, és a tapasztalatokat megosztva elindulsz a pénzügyi intelligencia fejlődés útján! 

Itt megtalálsz: https://www.facebook.com/szilvia.hajba

"A legdrágább tanács az ingyenes tanács. Azon barátaid és rokonaid tanácsa, akik nem gazdagok, és nincsenek terveik a meggazdagodásra." (Robert T. Kiyosaki)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiebredesek.blog.hu/api/trackback/id/tr283407328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása